Skapte guddommelig stemning på teateret

OMSKJÆRING: Sporsem imiterer en Gud som blir oppgitt over at han ikke tenkte på å lage menn uten forhud.

OMSKJÆRING: Sporsem imiterer en Gud som blir oppgitt over at han ikke tenkte på å lage menn uten forhud. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Latterbølgene runget i Drammens Teater da Terje Sporsem vitset om religion, og av stikkordene for kveldens forestilling var kamasutra, omskjæring og satan selv.

DEL

DRAMMEN: Drammenserne kjente det nok litt ekstra i magemusklene etter Terje Sporsems stand up-show fredag. For nesten fullsatt sal bød han på både humor, historie og en alvorlig oppfordring.

LES OGSÅ: Mor og datter skrev bok om voldtekt

Religion

Sporsem gikk i sommer viralt med musikkvideoen «My Bagdaddy», hvor han fremstiller IS-lederen som en dansende, homofil mann. Det førte til både hyllest og drapstrusler, men komikeren ble ikke skremt fra å spøke med religion, som var tema for kveldens show.

Forestillingen åpnet med en film av Visjon Norges Jan Hanvold som synger om hvordan donasjoner til TV-kanalen gir Guds velsignelse.

– Kongen av Drammen, nikker Sporsem mot skjermen.

Fra første stund har han publikum i Guds hånd, og den humoristiske ånd legger seg over Drammens Teater.

– Er det mange her som har lest bibelen, spør Sporsem.

Stille. Det har imidlertid komikeren, og det er ingen tvil om at han har gjort hjemmeleksa si. Showet har en salig blanding av fakta og fanteri, og det er ikke utenkelig at publikummet gikk ut av teateret en smule klokere.

LES OGSÅ: Vikingtiden på mobilen

Saken fortsetter etter bildeserien.

Stille i salen

Latteren gjaller i teateret når Sporsem spøker med omskjæring av gutter. Men så skifter Sporsem fra spøk til alvor og setter seg ned på scenekanten.

– Det står ingenting om kvinnelig omskjæring i verken bibelen eller koranen. Omskjæring av jenter er et resultat av bitre menn, og er ondskap satt i system, sier komikeren alvorlig.

Det er helt stille salen mens Sporsem forklarer hva kvinnelig omskjæring går ut på. En tydelig provosert Sporsem etterlyser at noen står opp for jentene som blir utsatt for omskjæring.

– Kvinnekamp i 2017 bør dreie seg om disse jentene. Å gi de en stemme, og si at dette går faen ikke an!

Budskapet blir mottatt med kraftig applaus av publikum.

LES OGSÅ: Komikertrio til Svelvikspillet

– Helt vill

Sporsem klarer imidlertid å løfte den humoristiske stemningen igjen, og innen kvelden er omme, har både ateister, muslimer, hinduer og kristne fått servert saftige vitser. Komikeren byr på overbevisende imitasjoner av alt fra Moses til Petter Stordalen, og ekstra hett blir det på teateret når selveste satan dukker opp.

Også publikum på forreste rad blir offer for Sporsems satire, og komikeren knekker sammen når en av publikummerne får en klapp på låret av kjæresten, etter å ha blitt bøllet med.

– Det er flere stillinger i Kamasutra enn det er salmer i Norge, sier Sporsem, og beskriver et juleavslutnings-scenario hvor 6.-klassingene viser hvordan jorden ble til i hinduistisk tro.

Det blir allikevel ikke for drøyt for publikummet, og på veien ut av teateret henger fortsatt latteren i.

– Fy fader altså, han var jo helt vill, utbryter en i begeistring.

LES OGSÅ: Se hvilken prest som rocket Union

Artikkeltags