Slipper ny artist til Elvefestivalen: – Det blir svette, moro og masse allsang

Det blir gjensynsglede med Di Derre under årets elvefestival. Bandet er det tredje som offentliggjøres før folkefesten.

DEL

DRAMMEN: I dag kan arrangørene melde at Di Derre blir å se på scenen i under Elvefestivalen i august, til glede for både Hilde, Pia, Mia fra Drammen og festivalsjef Louise Winness Prestgard:

– Nå ser vi konturene av et veldig godt og sterkt program med tanke på den målgruppa vi har fredag. Vi prøver å differensiere dagene litt og fredagen blir folkelige med store band som trekker folk.

Det er ikke første gang bandet spiller på Elvefestivalen. I 2012 var bandet en manifestering av at ingenting kan spilles for høyt på Strømsø torg:

– Jeg bodde ikke her den gangen, men konserten var sikkert knakende! De leverer veldig bra live, sier Winness Prestgard til Drammens Tidende.

Om bandet bestående av blant annet Jo Nesbø og Unni Wilhelmsen skal ut å gå i stålgrå terylenebukser vites ikke, men forhåpentligvis blir det en konsert til blå, blå himmel. Så blå at det er latterlig:

– Det blir en hitparade uten like og et band i storform samt en publikum som har gledet seg. Det blir svette, moro og masse allsang!

Winness Prestgard tror publikummet blir tatt imot som en gammal venn:

– Alle medlemmene i bandet kan dette til fingerspissene og jeg tror det er et takknemlig publikum de får med seg.

– Band man vil høre om og om igjen

Til tross for at Di Derre opptrer på dagen 108 år etter at skihopperen Birger Ruud kom til verden, er det trolig Erik Vea fra NM på skøyter i '73 som vil hedres.

– Et så bra band med så mange hits kan man ikke se for ofte. Dette er et band man vil høre om og om igjen. Når de fortsatt er så vitale på scenen blir det moro uansett om man har sett dem én eller ti ganger. Det blir et fantastisk gjenhør, sier festivalsjefen.

Og mens vinden spiller fullmånevalsen fredag, skal også Donkeyboy entre scenen, ti år etter gjennombruddet.

Tidligere har det blitt opplyst om at Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm lover Hallelujah-stemning for det feststemte publikummet på Gamle Kirkeplass.

Etter konserten reiser Di Derre videre, videre, videre, videre, videre. Lørdagen blir bandet å se i Kristiansand.

Artikkeltags