Som briller mot bruene

Å bruke skulpturen som sittebenk i det blå er én av mange muligheter. Her tester Tore Opdal Hansen og kunstner Hilde Aagaard fasilitetene, sammen med røykenbøringene Arild og Anne-Britt Syvertsen.

Å bruke skulpturen som sittebenk i det blå er én av mange muligheter. Her tester Tore Opdal Hansen og kunstner Hilde Aagaard fasilitetene, sammen med røykenbøringene Arild og Anne-Britt Syvertsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sitteskulpturen «Sitt i sikte» ble avduket på Holmennokken lørdag.

DEL

DRAMMEN: Blått til lyst, kan man kanskje si. For Hilde Aagaards knallblå sitteskulptur fungerer på mange forskjellige nivåer og kan brukes både som benk og briller. Velg selv!

Del på Facebook

Anne-Britt og Arild Syvertsen fra Røyken var par to til å prøvesitte byens blå blikkfang, etter at ordfører Tore Opdal Hansen og kunstneren selv hadde testet sittefasiliteten.

– Den er flott, men faktisk er det bare så vidt plass til to rumper, humrer Syvertsens før de sykler videre mot sentrum og stimen.

Stoppen på Holmennokken var en passende pause på sykkelturen fra Røyken. Turen var timet og tilrettelagt!

Sentrale sirkler

Tore Opdal Hansen hadde den ære og sørget for den offisielle avdukingen av «Sitt i sikte» lørdag. Skulpturen er en i rekken av sitteskulpturer som har fått plass i Elveparken. Flere kommer de neste årene. Tidligere har skulpturene startet sitt opphold i Drammen med en gjestevisitt på Bragernes torg, men «Sitt i sikte» ble plassert direkte ut på Holmennokken.

Der kan den ses fra begge sider av byen. Som ordføreren sa det:

– Den kommer i aller høyeste grad til å prege bybildet. For mer sentral plassering finner du ikke i Drammen.

112 bidrag kom inn i skulpturkonkurransen. Juryen valgte ut fem arbeider, som kommer på plass de neste årene. Foruten årets blå blikkfang er det «Sitte på elefantryggen», «Ved min side», «Meander» og «Hengebuksvin».

LES ALT OM ELVEFESTIVALEN 2011 HER

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags