Tre nye artister til Elvefestivalen

ELVEFEST-AKTUELLE: Raga Rockers, Daniel Kvammen og Ary skal lage stemning under årets Elvefestival.

ELVEFEST-AKTUELLE: Raga Rockers, Daniel Kvammen og Ary skal lage stemning under årets Elvefestival. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Elvefestivalen nærmer seg stadig, og nå har tre nye artister kommet til på programmet.

DEL

DRAMMEN: I midten av desember ble de to første Elvefest-artistene annonsert: Kaizers Orchestra-vokalist Janove Ottesen og Kim Larsen & Kjukken. Tirsdag var det tid for tre nye artistslipp.

LES OGSÅ: Millioner til festivaler

Rockelegender

Raga Rockers anses for å være ett av Norges fire store rockeband gjennom tidene. Det er knappe to måneder siden de spilte for fullt hus på Union Scene, og nå kommer de altså tilbake til Drammen i sommer.

Bandet har holdt på i imponerende 35 år, og har tolv studioalbum og hundrevis av konserter under beltet. I disse dager lanseres boka «The Raga Saga, Historien om Raga Rockers».

LES OGSÅ: 87 har søkt på denne stillingen

To stjerneskudd

Daniel Kvammen sørget for hele tre Spellemann-nominasjoner med debutalbumet «Fremad i alle retninga». Den nye plata som kom i februar, «Vektlaus», fikk både P3s, Dagbladets og Aftenpostens anmeldere til å trille en femmer på terningen.

Fredag under Elvefestivalen står 28-åringen på scenen. Geilingen har flere store festivalopptredener bak seg, blant annet Øya, Slottsfjell og by:Larm.

Ary er et relativt ukjent navn på musikkhimmelen, men om du har latt suksesserien «Nobel» rulle over TV-skjermen, har du hørt 22-åringens musikk i introen til hver eneste episode. «The Sea» har siden nådd over én million avspillinger på Spotify.

Ary, som egentlig heter Ariadne Loinsworth, er spådd en lysende karriere med sin electronica-pop, og kule stemme.

Stjerneskuddet fra Trondheim ga nylig ut singelen «Childhood Dreams», som også har kommet seg over sjusifret antall avspillinger på Spotify. Hun ble også kåret av musikkbransjen som årets «the one to watch» i 2016 av musikknyheter.no.

LES OGSÅ: Får 1,5 millioner i støtte

BREDT PROGRAM: Leder for Byen Vår Drammen, Tom Søgård, lover et Elvefest-program med noe for enhver.

BREDT PROGRAM: Leder for Byen Vår Drammen, Tom Søgård, lover et Elvefest-program med noe for enhver. Foto:

Fornøyd med bredden

Byen Vår Drammen-leder Tom Søgård forteller at han er veldig fornøyd med artistene som er booket så langt.

– Jeg synes vi begynner å få et veldig bra program. Vi tenker bredde når vi booker. Vi prøver å nå ut til alle, og det synes jeg vi gjør, sier han.

Han spår at Raga Rockers og Kim Larsen trekker bra med voksne folk, Janove når ut til de fleste, og at Kvammen og Ary når en yngre målgruppe.

– Daniel Kvammen er en utrolig bra toppartist. Han var her for to år siden da han ikke var så kjent. Da var det flere som sa at de angret på at de ikke fikk sett ham. Det får de muligheten til nå, sier Søgård.

Festivalsjefen forteller at han har skikkelig troa på Ary, både karrieremessig og på scenen under Elvefestivalen.

– Hun har helt sikkert en kjempekarriere foran seg. Nå får folk mulighet til å oppdage henne før hun slår skikkelig gjennom, sier Søgård.

Han estimerer antall Elvefestartister til å ligge på rundt 14. Fram mot sommeren vil det bli sluppet artister med ujevne mellomrom. Hvilke andre navn vi kan forvente oss på plakaten er imidlertid Søgård helt stille om.

– Nei, det kan jeg ikke si noe om, sier han hemmelighetsfullt.

LES OGSÅ: Nå taper de ikke penger lenger

Artikkeltags