Etterlyser film- interesserte

Av
Artikkelen er over 20 år gammel
DEL

- Er ikke folk fra Drammen interessert i film, spør Heidi Røsok fra Drammen Filmklubb. Sammen med medstudenter ved Danvik Folkehøgskole gjenopptok hun aktiviteten i filmklubben i høst.
I september gjenopptok Drammen Filmklubb sine visninger på Saga Kino, men drammensere viser liten interesse for tilbudet.
Klubben har hatt tre filmvisninger, men det er førs og fremst skolens studenter som har løst billett.
- Jeg er både skuffet og overrasket over at så få drammensere benytter seg av tilbudet, sier Røsok.Hun påpeker at filmklubben er ment å være et tilbud til alle i Drammen.
- Foreløpig er det under ti personer som ikke har tilknytning til Danvik som har tegnet medlemsskap. Det er for dårlig, sier hun.

Spesielle filmer

Drammen Filmklubb har i flere år blitt drevet av studenter ved Danvik Folkehøgskole. Styret består av syv studenter fra skolen, med Magnus Rønningen som leder.
Filmklubben setter opp filmer på Saga Kino annenhver torsdag. For å se en filmvisning må man først tegne medlemsskap i filmklubben. Gjør man det har man mulighet til å se filmer på alle filmklubber i hele Norge.

Uvitenhet

Heidi Røsok tror det skyldes uvitenhet at så få drammensere har blitt medlemmer i klubben.
- Vi har hengt opp plakater på videregående skoler og cafeer i byen. I tillegg har vi delt ut nesten 1000 løpesedler med informasjon. Derfor er det rart at mange ikke kjenner til filmklubbens tilbud, sier hun.

Godt besøk

Til tross for at drammensere hittil har glimtet med sitt fravær, er Heidi Røsok, og resten av filmklubbstyret, fornøyd med høsten så langt.
- Det har vært rundt 60 personer på hver visning. I fjor var rekorden 35, sier Røsok, og legger til at kinosalen har rundt 100 seter.
I god filmklubbånd søker Drammen Filmklubb å sette smale og tildels ukjente filmer på programmet.
- Vi styrer bevisst unna kassasuksessene fra Hollywood, ogsatser heller på smale filmer, som ofte er laget på lave budsjett, og som gir tilskuerne noe helt spesielt, sier Heidi Røsok.
Torsdag 4. november vises "Bad Boy Bubby", mens "Tic Tac", "The Killing" og "A Clockwork Orange" er de andre filmene Drammen Filmklubb setter opp i løpet av høsten.

Artikkeltags