Får byens kulturpris

<b>PRISVINNERE.</b> Ekteparet Beate og Jørn Fevang får Drammen kommunes kulturpris.

<b>PRISVINNERE.</b> Ekteparet Beate og Jørn Fevang får Drammen kommunes kulturpris.

Artikkelen er over 14 år gammel

Organistekteparet Beate Strømme Fevang og Jørn Fevang får Drammen kommunes kulturpris 2005.

DEL

- I år var det uvanlig mange forslag på kandidater. 18 personer og organisasjoner var foreslått og blant disse var det mange gode kandidater, forteller leder i bystyrekomité for kultur, Lavrans Kierulf til Drammens Tidende.
Denne komiteen er jury for den kommunale kulturprisen. Tildelingen ble foretatt bak lukkede dører på komiteens møte tirsdag. Etter hva Drammens Tidende kjenner til var det fire finalister som ble diskutert, før man samlet seg om Beate Strømme Fevang og Jørn Fevang.
Dette ekteparet er foreslått flere ganger tidligere. Begge er kantorer/organister i Bragernes kirke. I løpet av 12 år har de bygd opp et fantastisk kormiljø som omfatter 250 barn og ungdommer. De har også vært meget aktive i de øvrige musikkaktivitetene i kirken, ikke minst i forbindelse med den årlige Adventsfestivalen og med voksenkor.
- Det er positivt for Drammen at Bragernes kirke har en så stor og aktiv korvirksomhet. Det løfter kirken som kulturarena. Beate og Jørn Fevang kombinerer faglig dyktighet og klare mål med et engasjement og en entusiasme som smitter over på alle, heter det i begrunnelsen for å tildele dem årets kulturpris. Videre heter det at korene er aktivt med på de store fellesarrangementene i Drammen og er med på å fremme kulturlivet i byen. Ekteparet er også opptatt av å bruke kirken som kulturarena ved å åpne opp for aktiviteter som sommerkonserter og Adventsfestivalen.
Det er på dette grunnlag kulturprisen er tildelt Beate Strømme Fevang og Jørn Fevang. De er gode ambassadører for Drammen.
Ekteparet har i disse dager inngått et samarbeid med Kulturskolen for start av korvirksomheten som et nytt tilbud ved skolen. Kulturprisen er på 25 000 kroner og de får den overrakt under kommunens festforestilling i Drammens Teater 17. mai.
ODDBJØRN LERVIK
oddbjorn.lervikdt.no

Artikkeltags