Det er to modernister som lørdag åpner utstilling i galleriet i Gjetergaten i Drammen. Yngvill Lassem har inntatt storsalen med sine komposisjoner i skjæringspunktet mellom en ubevisst og en bevisst tanke. Wenche Emely Nessler utfolder sin fargeglede i malersalen og mursalen.

FARGESTERK. Wenche Emely Nessler er et nytt bekjentskap for kunstpublikumet i Drammen. Hun har røtter til Kristiansand og har vært bosatt i Oslo siden hun ble ferdig med hovedfag i estetiske fag fra Høgskolen i Oslo. Ved siden av jobben som lærer har hun malt i sene kveldstimer og tidlige nattetimer. I Galleri Athene viser hun sine maleriske inntrykk fra regnbuen.
-Jeg arbeider i prosjekt. "Inntrykk fra regnbyen" begynte da jeg så en kjemperegnbue som gjorde enormt inntrykk på meg. Jeg laget først noen små bilder med maling blandet med metallic. Flere lag med transparent metallicmaling gir en veldig dekorativ effekt. Og så er jeg som alltid opptatt av kraftige farger, dynamikk og bevegelse, forklarer Wenche Emely Nessler.

TOLKE SELV. For Eiker-kunstneren Yngvill Lassem blir utstillingen i Galleri Athene hennes femte separatutstilling på et år. Hennes forrige separatutstilling i Galleri Ellenor i Oslo ble veldig godt mottatt både av publikum og en kresen hovedstadspresse. Og resulterte i flere innkjøp.
-Med tittelen "Mellom linjene" ønsker jeg at pulikum finner sin egen opplevelse av bildene, forklarer hun. Maleriene er malt lag på lag, hvor man alltid kan ane spor fra underliggende lag. Hun snur bildet og arbeider fire veier til maleriet nesten er ferdig.
-Kanskje er bildet ferdig, kanskje kan jeg forandre litt akkurat der. Det kan være uker hvor arbeidet går som en lek og uker hvor jeg ikke får til noe som helst, men det er bare å stå på, sier Yngvill Lassem, som med sine mange utstillinger tydeligvis har hatt mange gode uker det siste året. Utstillingen i Galleri Athene åpner lørdag 3. juni og varer til 25. juni.