Fikk drømmerollen

Martine A. Kosberg fra Sande, fikk rollen som "Liesel" i The Sound of Music, med première i september.  FOTO: KJERSTI ØKSNES

Martine A. Kosberg fra Sande, fikk rollen som "Liesel" i The Sound of Music, med première i september. FOTO: KJERSTI ØKSNES

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Martine Andrea Kosberg (18) har fått drømmen oppfylt. Sande-jenta fikk nemlig en rolle i "The Sound of Music".

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Til daglig er hun elev ved St. Hallvard videregående skole i Lier og har sang som hovedfag ved musikklinjen på skolen.

– Jeg skal spille "Liesel", som er den eldste av de syv barna. Vi er to stykker som skal dele på den rollen og det er bra siden de regner med å sette opp rundt 250 forestillinger, forteller Martine.

Tilfeldig. Tilfeldigheter gjorde at hun fikk høre at rollen var ledig, 18-åringen tok sjansen og kontaktet produsenten av musicalen.

– Jenta som spiller den minste av barna er også fra Sande, Hanna Benton, og moren hennes hørte med kulturskolen i Sande om de visste om noen som kunne passe til den ledige rollen og så sendte jeg en e-post med søknad til produsenten, sier den heldige rolleinnehaveren.

Sangprøver. Det ble prøvesynging både en og to ganger for Martine, og etter sangprøve nummer to var rollen i havn.

– På andre prøve var det lille meg foran masse voksne menn som ba meg synge mange forskjellige sanger, for å høre klarheten i stemmen min og for å høre hvor godt stemmen min bærer ut i en stor sal. Produsenten, regissøren og den ansvarlige for orkesteret var der, så det var litt skummelt, innrømmer Kosberg.

Etter prøvesyngingen ble det noen nervepirrende minutter på gangen før sangfuglen fra Sande ble kalt inn igjen.

– Mormor og jeg ventet på gangen der, og jeg var helt skjelven. Og så kalte de meg inn igjen og bladde igjennom papirene sine, og så spurte de hva jeg het og så sa de at jeg hadde fått rollen. Da begynte jeg å grine og tårene bare rant. Dette er jo en helt fantastisk mulighet som bare har blitt kastet på meg, sier ungjenta entusiastisk og hun tror det nesten ikke selv at hun har en rolle i en musical i Oslo.

Begynt. Prøvene til forestillingen er allerede i gang, med de aller yngste skuespillerne.

Fra midten av juli blir øvingen intensivert og finpussen starter.

– Fra midten av juli blir det prøver hver eneste dag, finpussing med alle skuespillerne. Maria Arredondo og Bjørn Skagestad kommer da, og Håvard Bakke fra Hotel Cæsar har en rolle. Det er det moren min som har funnet ut, hun har sittet på nettet og prøvd å finne alle navnene på dem som skal være med, forteller hun ivrig.

September. Premièren er rett rundt hjørnet ved skolestart til høsten, og Kosberg går glipp av de første ukene.

– De tre første ukene etter sommerferien kommer jeg ikke på skolen, for da er det rett før prémieren. Det er helt sinnssykt å få denne rollen og hadde det ikke vært for Bjørn Luksengård på Kulturskolen i Sande, så hadde jeg ikke fått sjansen. Jeg skylder han all takk i verden for det, sier Martine.

Kor. Sande-jenta har drevet med sang og piano på Kulturskolen siden hun var åtte år.

På St. Hallvard får hun undervisning iblant annet klassisk sang.

– Det er en som heter Anne Kulberg som underviser i klassisk sang, jeg har én time i uken med en sangpedagog alene. Jeg kan ikke huske at jeg ikke har vært opptatt av sang og musikk, avslutter Martine og legger til at Phil Collins er blant sangidolene.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags