Gå til sidens hovedinnhold

Star Wars fyller kinosalene

Artikkelen er over 3 år gammel

Billettene renner ut av Drammen kino i dag - det virker som halve byen vil se den nyeste Star Wars-filmen. Over 3.000 har forhåndskjøpt billett, og kveldens forestillinger i sal 1 er allerede utsolgt. Men slapp av - kinoen setter opp sju forestillinger daglig framover.

DRAMMEN: Det er få filmer som har så mange fans som Star Wars. Når den siste – «Star Wars: The Last Jedi» – nå endelig slippes løs på publikum, ja så stormer folk til kinosalen.

Da Drammens Tidende ringte Drammen kino ved 12-tiden gikk telleverket for fullt.

Solgt 3.000 billetter

– Vi har allerede passert 2.900 solgte billetter, og nærmer oss 3.000 bare nå når vi snakker sammen, sier Carl Henrik Eilertsen, som er personal- og markedssjef ved kinoen.

Og Drammen kino slår virkelig på stortromma – fra i dag og ut helgen vises Star Wars 38 ganger. Den oppmerksomheten er det ikke mange filmer som får i Drammen.

 

– Star Wars er jo en blockbuster, og de kommer til å gå lenge i Drammen. Sannsynligvis vil det bli en mulighet til å se den til langt ut i januar, sier Eilertsen, som selv så filmen onsdag morgen.

– Jeg startet dagen med en kopp kaffe og Star Wars. Vi må jo sjekke at kopien vår fungerer ...

LES OGSÅ: En fullstendig latterlig tirsdagskveld

– Største man kan se

Eilertsen legger ikke skjul på at han er veldig positivt overrasket over entusiasmen blant kinogjengerne, og han er temmelig sikker på at godt over 10.000 drammensere kommer til å se filmen.

– Star Wars er jo noe av det største man kan se på kino. Det spesielle er at dette er en film som forener generasjoner, og det ser vi tydelig. I tillegg er dette en film som helt klart kommer best til rett på et stort lerret og med skikkelig lyd, sier Eilertsen.

Den første Star Wars-filmen kom allerede i 1977, og har siden fått en lang rekke oppfølgere. Årets film er den åttende i rekken – og i mai kommer en spin off, med historien til Han Solo.

 

Avslutningen på året ser ut til å ble av de svært så positive slaget for Drammen kino, for på 1. juledag kommer det som er spådd å bli en av de største norske suksessene på lang tid. Da er det «Den 12. mann» som står på plakaten –  Harald Zwarts versjon av Jan Baalsruds flukt fra tyskerne – som første gang ble filmatisert av Arne Skouen i 1957 under tittelen «Ni liv».

 

Kommentarer til denne saken