Olivier fra Mjøndalen vant Amanda-pris

En gang var jeg flyktning, sa Olivier Mukuta fra Mjøndalen. Fredag kveld ble debutanten fra Welcome To Norway hedret for sin første store rolle i en norsk film med Amanda.

En gang var jeg flyktning, sa Olivier Mukuta fra Mjøndalen. Fredag kveld ble debutanten fra Welcome To Norway hedret for sin første store rolle i en norsk film med Amanda. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Olivier Mukuta fra Mjøndalen vant årets Amanda-pris for beste mannlige birolle.

DEL

NEDRE EIKER: Ingeniøren og skuespilleren Olivier Mukuta fra Mjøndalen vant prisen for birollen i Rune Denstad Langlos flyktningekomedie «Welcome to Norway».

- Jeg lovet kompisen min en liten dans, det fikk han. Tusen takk til Rune, tusen takk til Gud. Jeg hadde ikke vært her om det ikke hadde vært for familien min. En gang var jeg flyktning, nå har jeg vunnet denne her, sa han.

Til VG sa Mukuta: – Denne prisen er til alle flyktninger der ute som prøver alt de kan for å få et bedre liv. Denne er for dem, for å vise at alt er mulig.

LES OGSÅ: Olivier fikk gode tips fra Temte

Lun komedie

Olivier Mukuta er til daglig teknisk ingeniør ved Ahus. Fra han var seks år til han var 17 år gammel, bodde han og familien i en flyktningeleir i Malawi. Da han var 18 år, fikk familien fra Kongo komme til Norge og Mjøndalen.

Flyktningestrøm og rasisme er kanskje ikke opplagte ingredienser i en humorfilm, men filmens grunnidé er slettes ikke noe dårlig utgangspunkt for en lun komedie med noe på hjertet – og det er akkurat hva ”Welcome to Norway” er, skrev Side2 i sin anmeldelse av filmen.

LES OGSÅ: Eikværinger nominert til Amanda

Overbevisende innsats

Side2s anmelder Aleksander Huser mente Olivier Mukuta hadde stor del av æren for at filmen fungerer så bra.

- Debutant Olivier Mukuta trekkes særlig fram for sin overbevisende innsats som den evinnelig positive afrikaneren Abedi, som på grunn av sine språkferdigheter blir Primus’ tolk og assistent. Den unge skuespilleren står for store deler av filmens varme og smittende sjarm, skrev han.

Olivier Mukuta spilte mot blant andre Anders Baasmo Christiansen i filmen "Welcome to Norway"

Olivier Mukuta spilte mot blant andre Anders Baasmo Christiansen i filmen "Welcome to Norway" Foto:

Artikkeltags