Så mye bakterier er det på et festivalarmbånd

PÅ FESTIVAL: Et slikt armbånd er ofte billettbeviset på festivaler.

PÅ FESTIVAL: Et slikt armbånd er ofte billettbeviset på festivaler. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ikke akkurat det mest hygienske festivalminnet.

DEL

Sommeren er høysesong for festivallivet med konserter, teltliv og frisk luft.

Som inngangsbillett får man gjerne et armbånd man skal bære rundt håndleddet i løpet av festivalperioden.

Mange fjerner ikke båndet

Etter at festivaldagene er over har man ikke lenger bruk for festivalarmbåndet, men likevel er det mange som dropper å fjerne dette når festen er over.

Er du en av dem som synes det er kult å gå rundt med dette festivalminnet lenge etter at festivalen er slutt så bør du kanskje tenke deg om to ganger.

Ifølge Aktivtrening.se er nemlig dette armbåndet en bakteriebombe. Den engelske mikrobiologen, Dr. Allison Cottell fra University of Surrey, har testet to festivalarmbånd som har sittet på armen til en glad festivalgjest i to år.

20 ganger flere bakterier

Resultatene viste at armbåndet inneholdt 20 ganger flere bakterier enn man finner på klærne etter en dag. Bakteriekolonien bestod blant annet av 9000 enheter av bakterietypen micrococus og 2000 stafylokokk-bakterier.

Dette er bakterier som normalt finnes på huden, men mikrobiologen understreker at dette likevel er store tall som man bør ta hensyn til.

- Stafylokokk-bakterier er ofte harmløse, men hvis du får en rift eller lignende i huden under armbånd kan de lage byller eller betennelse i såret. Og hvis du får bakteriene i munnen, kan de gi matforgiftning, sier Dr. Allison Cottell.

Artikkeltags