DRAMMEN: Karin Fossums rykende ferske krimroman «Helvetesilden» har fått ekstremt gode anmeldelser, deriblant en sekser i herværende avis.

– Starten på fortellingen er Fossumsk perfekt. Jeg rakk i alle fall å komme godt inn i historien, og tenker at Fossum nok en gang leverer solid, skriver Rino Andersen.

Drammenseren er nyhetsredaktør i Nationen og blogger aktivt om bøker, fluefiske og journalistikk. Men i «Helvetesilden» kom han seg ikke lengre enn side 16. Sidene 17 til 32 var sporløst forsvunnet fra krimromanen. Sidene 33 til 48 fikk han til gjengjeld det dobbelte av.  

– Det oppleves ikke helt greit å mangle såpass mange sider… så inntil bokbytte får Fossum få lov til å ligge litt på vent, tross alt, skriver Andersen videre.

Førsteopplag: 22.000

Romanen er trykket i et førsteopplag på 22.000. Forlaget, Cappelen Damm, sier slike feil kan skje ved trykking av bøker.

– Dette skjer innimellom, og har skjedd fra tidenes morgen. I dette tilfellet er det 16 sider tydeligvis, noe som heter et ark i trykkerverdenen. Så er neste ark blitt lagt inn to ganger i stedet, sier Inger Skarre, pressekontakt i skjønnlitteratur til dt.no.

Forlaget har kun hørt om dette ene tilfellet, men romanen er så fersk at den kun har vært i bokhandler én uke. Hvor stort omfang feilen har, vet de ikke ennå.

– Det er helt umulig å si. Vi har ikke fått noen slike tilbakemeldinger fra sentraldistribusjonen eller andre klager. Her dreier det seg kanskje om bare én bok, sier Skarre.

– Virker snodig

– Disse trykkeriene er ikke manuelle, så det virker snodig om det kun rammer noen få, sier Rino Andersen til dt.no. Via Twitter meldte han fra om feilen til Cappelen Damm.

Drammenseren kjøpte boken på Ark Gulskogen. Når dt.no ringer dit, får vi høre at de nå er utsolgt for Karin Fossums siste. De har ikke fått henvendelser fra andre som har gått på samme smell som Rino Andersen.

– Hvis det er feil med boka, bare kom innom, så skal vi ordne det, sier den Ark-ansatte til dt.no.

– De som får en slik bok kan bare gå i nærmeste bokhandler og bytte, sier Inger Skarre i Cappelen Damm.

Drammens Tidende sjekket Notabene, Ark og Libris i Drammen Sentrum. Til sammen hadde de 15 eksemplarer av «Helvetesilden», alle med sidene 17 til 32 intakt.