Det er en spent Eva Solheim som legger siste hånd på de godt over 30 maleriene hun skal stille ut hos Kjeldaas Kunsthandel i Frognerveien. Hun føler at hun beveger seg i ukjent terreng når hun nå skal debutere i hovedstaden. Hun har hatt bilder i kommisjon hos Kjeldaas, men det er første gang hun står på egne ben.
-Det er veldig spennende å stille ut i Oslo, spennende om jeg treffer et nytt marked. Men samtidig er det med litt skrekkblandet fryd jeg beveger meg så langt utenfor min egen dam. Jeg møter publikum som ikke kjenner meg, her vet folk hva seg står for, sier Eva Solheim omgitt av sine mektige fjell og innbydende svaberg i det lille loftsatelieret i tidligere Lier stasjon.

JØKULEN. Det er mye fjell langs veggene i atelieret. Fra vestsiden av Hardangervidda, fra Finse og Hardangerjøkulen. Minner fra fotturer i terrenget rundt familiens hytte. Og idyllisk kystlandskap fra Bohuslän.
-Vi var i Bohuslän i sommer. Oppvokst med havutsikt på Sørlandet fryder jeg meg når jeg ser svaberg og sjø. Og skjærgården i Bohuslän er helt skjønn, sier Eva Solheim og leter fram flere sommerlige minner blant stabelen av malerier.

HEKTISK. Eva Solheim har hatt lange og kreative dager i atelieret. Hun jobber med den kulturelle skolesekken en dag i uken og underviser to dager. Resten av arbeidsuken har hun tilbragt i atelieret, der hun også har fått plass til et komplett rammeverksted.
-Jeg har jobbet hemningsløst mot denne utstillingen, et resultat av separatutstillingen i Kunstnersenteret for to år siden. Det var der Harald Kjeldaas så bildene mine og inviterte meg til å stille ut i hans galleri. Og så skal jeg ha en ny stor separatutstilling til våren. I Bi-Z i Kristiansand, et av de største private galleriene på Sørlandet. De bildene har jeg ikke begynt på ennå, sier den travle og alltid like blide Lier-kunstneren. Utstillingen i Kjeldaas Kunsthandel åpner 21. oktober og varer til 5.november.