Gå til sidens hovedinnhold

Grøss, gru og felespill

Artikkelen er over 12 år gammel

Les hvorfor vår anmelder lo like godt som barna.

Finagel felespiller, gjestespill på Brageteatret
Sted: Brageteatret, Union
Publikum: ca. 60 (fullt)
Med: Geir Robsrud
Terningkast: 6

Det var nok noen voksne som gispet litt da dukkespiller Geir Robsrud strakte seg naken ut av amerikakofferten, men ungene hikstet lattermildt. Dukkespilleren visste jo ikke at han skulle spille teater, han trodde han skulle sitte i salen. Og dessuten hadde han forsovet seg.

Etter mye tullball, småprating med barna og hopping rundt amerikakofferten som etter hvert blir til en dukkescene, skal Robsrud til å begynne på «Finagel felespiller» av Brødrene Grimm.

Han tar fram en stor, rød eventyrbok, men trenger ikke engang å starte på første setning før en liten tass roper;
– Du skal jo ikke lese høyt!

For dette er morsomt teater, og det har Robsrud og regissør Kenneth Dean klart å etablere fra første sekund. At han nå skal kjede publikummet sitt med en opplesning, nei, det tror ikke ungene noe på.

Skummelt

Og dette er så visst et stykke fra «God Bok» og Minken Fosheim. Her er gjøgling veien til historien, og målet er å more gjennom overraskelser.
I starten tror salen at dette bare skal bli fest og moro. Men så sier Robsrud;
– Nå blir det snart veldig skummelt.

På dette tidspunktet har Finagel felespiller begitt seg ut på den farefulle ferden mot det skinnende Silverslottet sammen med den onde triangelspilleren Ting. Og når Ting har lurt Finagel inn på en feil vei som leder inn til et mørkt berg, ja da blir det skummelt.

Så skummelt at Geir Robsrud ser seg nødt til å demonstrere på barna i salen hvordan de skal holde rundt hverandre.

Vi alle ler, men jo da, vår dukkespiller har rett. Finagel går tom for mat, og den slemme Ting hogger av ham et øre per pølse han gir bort. De en gang så modige fireåringene begynner å grøsse og gråte. Noen må gå ut, mens andre finner ly i pappas fang.

Ny fanskare.

Gjennom sin gjøglende versjon av «Finagel felespiller» fikk Geir Robsrud en fanskare fra tre til tretti år denne dagen. Til og med tenåringene på bakerste rad lot seg begeistre.

Hvis Brageteatret fortsetter å booke så gode gjestespill mens vi venter på regionteater, har Drammen mye å glede seg til.

Kommentarer til denne saken