Gull for St. Hallvard

Dirigent Beate Strømme Fevang omkranset av Bragernes kirkes ungdomskor.

Dirigent Beate Strømme Fevang omkranset av Bragernes kirkes ungdomskor. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

De unge sangerne i Bragernes kirke får strålende kritikker for innspillingen av «En krans av gull».

DEL

DRAMMEN: «Bragernes kirkes jentekor og ungdomskor synger med en bemerkelsesverdig selvsikkerhet og profesjonalitet», mener Vårt Lands anmelder Olav Solvang.

– Kjempehyggelig, jentene fortjener oppmerksomheten, sier en stolt dirigent Beate Strømme Fevang. 

Topp utøvere 

Den driftige kantoren og korlederen kan glede seg over anmeldelser som varmer i vinterkulden. ballade.no, Norges største nettavis for musikk sparer heller ikke på superlativene.

«Med spennende tekstgrunnlag, musikalsk mangfold og topp utøvere er «En krans av gull» blitt en CD med bred appell. En original og moderne tilnærming til den vakre legenden om St. Hallvard, Liergutten som ble Oslo bys skytshelgen», skriver ballade.no. 

Hektisk uke 

CD-en er utgitt på det anerkjente plateselskapet Grappa og ble innspilt i Bragernes kirke i april i fjor.
– En uke med hard jobbing. Særlig for jentene i ungdomskoret. De er med i hele verket og måtte stille hver dag. Jentekoret er med i noen scener, sier Beate Strømme Fevang.

Hun syntes det var veldig spennende å være med på innspillingen. Med dyktige profesjonelle solister fra operaen og frilansmiljøet.

– Bård Bratlie tolker St. Hallvard på en flott måte, nær og enkel. Yngve Andre Søberg er fin i rollen som hans far Vebjørn. Og Charlotte Fongen som hans mor Torny, sier Beate Strømme Fevang

– Og det var en stor opplevelse å høre Nils Ole Oftebro som forteller, legger hun til.


Sprenger grenser 

Det er Eyvind Skeie som har skrevet teksten til «En krans av gull», og Odd Johan Overøye som har laget musikken.

De to har tidligere begått musikalske fortellinger om de to andre norske helgenene, St. Olav og St. Sunniva. En krans av gull ble urfremført i konsertform av de unge sangerne fra Drammen under Oslo Internasjonale kirkemusikkfestival i mars 2007.

«Det er i utgangspunktet musikk for og med ungdom. Men slik musikken bryter sjangergrenser og budskapet i stykket sprenger tidsgrenser, kan jeg ikke skjønne hvilke aldre i et menneskeliv det skulle være uinteressant for. Det kan minne om Andrew Lloyd Webber, selve mesteren på dette området», er den flotte attesten fra Vårt Land-anmelderen Olav Solvang.
 

Artikkeltags