De står godt til hverandre, Eva Solheims malerier og pasteller og Ingegjerd Mandts fat i rakuteknikk. I duse farger og former fyller de Galleri Perrongen med ro og stillhet.
-Skulle nesten tro at de var laget til hverandre, sier Eva Solheim og ser seg om i de hyggelige og intime utstillingslokalene i den tidligere stasjonsbygningen i Lierbyen.

PASSER SAMMEN. Det er første gang Eva Solheim inviterer med seg en medutstiller. Hun kjenner Ingegjerd Mandts arbeider fra tidligere utstillinger i Perrongen og fra fylkesmønstringene i Kunstnersenteret i Buskerud.
-Ingegjerd lager fine ting med fin struktur. Jeg har lenge hatt lyst til å stille ut sammen med noen som arbeider med skulptur. Så hvor godt det fungerte på Kunst rett Vest i Slemmestad. Håper at også denne utstillingen faller i smak. Det er to teknikker som passer godt sammen, sier Lier-kunstneren, som til daglig har sitt atelier en trapp opp for det lille galleriet.

MALERISK. Tidligere arbeidet Eva Solheim mest med pastell, nå trives hun stadig bedre med pensel og palett. I utgangspunktet skulle det være en utstilling med pasteller.
-Da Lier Kunstforening spurte meg for ett år siden, svarte jeg at jeg ikke rekker å lage en utstilling med malerier. Det fikk bli pasteller. Men så er det så utrolig spennende å holde på med maleri. Jeg har med et bilde jeg har holdt på med i to år. Lot det stå og hvile til det plutselig løsnet. En tegning blir til der og da, man kan ikke rette på den, sier hun.

OVERGANG. Det er landskap Eva Solheim fanger på lerret og papir. Fjellandskap inspirert av naturen rundt hytta på Hardangervidda. Og sommerlige svaberg fra Bohuslän, der familien på andre året er i gang med å restaurere et gammelt hus.
-Det er lys og skygge i overgang fra en årstid til en annen som er så fascinerende. På Vidda er det alltid regn et eller annet sted. Jeg tror nesten ikke jeg har et eneste bilde med blå himmel. Jo, forresten, i Bohuslän skinner solen, smiler Eva Solheim foran sitt tredje møte med hjemmepublikumet i Lier Kunstforening. Utstillingen åpner lørdag 13. oktober og varer tre helger.