Gå til sidens hovedinnhold

Herodes Falsk debuterer med hardkokt krim

Artikkelen er over 12 år gammel

Glemte Herodes Falsk humoren på Tangen da han flyttet fra Drammen? I høst debuterer han nemlig med hardkokt krim.

BUSKERUD: De gærne har det godt, men den gærne befinner seg for tiden i Spania. Det som uansett er klart er at komiker Herodes Falsk vil vekke litterær oppsikt denne høsten, med krimromanen "Elsk din fiende".

– Det er en krim der mye av handlingen foregår ved Themsen i England, sier forlagsredaktør i Aschehoug, Christian Kjelstrup. En uventet vending fra mannen som i tospann med Tom Mathiesen laget Drammen Harry TV.

Som i trioen med Mathiesen og Jahn Teigen gjerne sto på scenen med grønne stillongs. Som kom med en rekke pikante avsløringer i selvbiografien "De gærne har det godt" fra 2005.

– Verdens beste bok

Apparatet rundt Falsk vil helst vente med promoteringen til bokslippet denne høsten. Hovedpersonen er imidlertid en aktiv bruker av Twitter der han deler promoteringsarbeidet med følgerne sine.

– Skal presentere boka mi for Libris i dag. Har lyst til å si: "Verdens beste bok, jeg er et geni!" Men det avslører vel at jeg ikke er det, skrev Falsk tidligere i juni.

Det skjer imidlertid mye annet spennende på den lokale litteraturfronten denne høsten.

Fossums tiende Sejer

Karin Fossum kommer ut med sin tiende krimroman "Varsleren" med Konrad Sejer i hovedrollen. Hun er ikke fremmed for tanken på å pensjonere Konrad Sejer etter dette.

– Nå er det ti romaner, men jeg må vurdere om det blir noen flere, det er jo veldig moro dette, sier Fossum på telefon fra ferie i Talma, Finland. Den produktive forfatteren fra Lier er i gang med ny bok, men kan ennå ikke si hva slags bok det kommer til å bli.

– Det handler jo om en forbrytelse, for det er jo det jeg liker å skrive om. Men om Sejer blir med er for tidlig å si, sier hun.

Krimdronningen har sett bøkene sine bli filmatisert sju ganger. Og film blir det flere av.

Karin Fossum har skrevet kontrakt med det italienske filmselskapet Indigo som skal lage "Elskede Poona" på italiensk. I tillegg har Miika Soini sikret seg opsjon på å filmatisere romanen "Brudd".

Knausen er het

På samme forlag som Fossum og Gert Nygårdshaug finner vi drammenseren Kristian Klausen. På Cappelen Damm er forventningene skyhøye til romandebuten "Globus".

– Det kan fort bli årets beste roman herfra, sier informasjonssjef Ingunn Lindborg. Ikke en dårlig attest med tanke på at forlaget også slipper bøker av Ingvar Ambjørnsen og Roy Jacobsen denne høsten.

Klausen er litt roligere nå enn da han debuterte med novellesamling i fjor.

– Jeg vil ikke si så mye om den, ettersom det lett blir markedspreik. Selv synes jeg jo at det er en fantastisk roman, sier Klausen.

Kommentarer til denne saken