Historisk fellesfeiring

STÅR SAMMEN. -Vi er veldig glade for at vi har fått til en felles feiring av id og jul, sier (f.v.): Bijan Gharahkani, Tahir Mahmood og fungerende sogneprest Ivar Flaten. FOTO: TORE SHETELIG

STÅR SAMMEN. -Vi er veldig glade for at vi har fått til en felles feiring av id og jul, sier (f.v.): Bijan Gharahkani, Tahir Mahmood og fungerende sogneprest Ivar Flaten. FOTO: TORE SHETELIG

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Muslimer og kristne feirer for første gang jul sammen i Drammen. 7. januar inviteres det til felles markering av id og jul på Fjell.

DEL

-Mange vil bli invitert, men vi legger også opp til at de som vil kan komme på denne familiesamlingen med god mat og hyggelig samvær. Vi har god plass - til 400 mennesker, sier fredsaktivisten Tahir Mahmood.

VARM STØTTE. Ivar Flaten, fungerende sogneprest i Fjell menighet, sier at han hilser tiltaket velkommen og at alle prestene i Den norske kirke på Fjell støtter varmt opp om initiativet.
-Det burde være like naturlig for oss å si god id som god jul, sier sognepresten.
Id starter 1. januar, mens den norske jula synger på ett av de siste versene når fellesfesten holdes i gymsalen på Fjell skole søndag 7. januar. Årsaken til at festen holdes på dette tidspunktet, er at den ikke skal kollidere med for mange andre julearrangementer.

VISJONEN OPPFYLLES. -Et glimrende initiativ. Dette er en fin måte å møtes på tvers av alle religioner, slår Ivar Flaten fast.
Han legger til at Fjell menighet har nedfelt i sin arbeidsplan en visjon om at de skal jobbe for å få til nettopp slike gjestebud.
Nå er visjonen allerede oppfylt, takket være solid drahjelp fra innvandrermiljøet i Drammen.

GLEDER SEG. Lederen i Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkani fra Øvre Eiker, gleder seg også veldig til treffet.
-Samlingen øker garantert forståelsen for hverandre. Å møte hverandre på denne måten - over en god middag, blir helt sikkert en berikelse for oss alle. Innvandrerrådet støtter alle som setter i gang noe slikt. God dialog og forståelse er nøkkelen til fredelig sameksistens. Ikke minst er vi veldig glade for at representanter fra Den norske kirke er med. Det er et viktig gjennombrudd, sier Bijan Gharahkani.
Han forteller at innvandrerrådet og Fjell menighet er blitt enige om å delta på en del av møtene til hverandre.
-Vi kommer helt sikkert til å ha nytte av en jevnere og tettere kontakt, kvitterer Ivar Flaten.

Det burde være like naturlig for oss å si god id som god jul.
Fung. sogneprest, Ivar Flaten

Artikkeltags