Hummelvoll dropper NRK til fordel for lærerjobb i Drammen

 – Jeg er jo lærerutdannet, jobben i NRK skulle jo bare være midlertidig. Nå, 25 år senere, er det endelig på tide. Jeg trives godt på Åssiden, føler at jeg har noe å bidra med, sier Hilde Hummelvoll.

– Jeg er jo lærerutdannet, jobben i NRK skulle jo bare være midlertidig. Nå, 25 år senere, er det endelig på tide. Jeg trives godt på Åssiden, føler at jeg har noe å bidra med, sier Hilde Hummelvoll. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Neste år slipper medieelevene ved Åssiden videregående å dele Hilde Hummelvoll med NRK. Men frykt ikke, «Kvelden før kvelden» går som vanlig.

DEL

DRAMMEN: – Jeg har nettopp sagt opp kontrakten min med NRK. Siden i høst har jeg undervist i Medier og kommunikasjon på Åssiden videregående, og proffe kolleger og, ikke minst, entusiastiske og morsomme elever har gitt mersmak, sier Hilde Hummelvoll (51).Selv om hun bytter ut NRK som hovedarbeidsgiver, avsluttes ikke forholdet med statskanalen helt.

– «Kvelden før kvelden» vil jeg veldig gjerne fortsette med, og så kommer jeg nok til å være åpen for et og annet prosjekt. Men «Sommeråpent» er jeg foreløpig ferdig med. Da vil jeg ha ferie, sier hun bestemt.

Opptrer i timen

– Jeg ble litt starstruck første gang hun var her, innrømmer Nora Emilie Toiviainen (16).

Men hun vente seg fort til at TV-ansiktet kom uten TV. Nå er elevene mer opphengt i at Hummelvoll ikke er helt som andre lærere.

– 30 16-åringer er et krevende publikum, så jeg sminker og kler meg for å gå på jobb og opptre om morgenen, ler Hummelvoll, men TV-strategien stopper ikke der.

Før hver time lager hun en kjøreplan, til forveksling lik de hun er vant med fra NRKs TV-produksjoner.

– Jeg jobber mye med dramaturgien. Har de sittet og hørt på meg i et kvarter, må de opp og trimme litt, jobbe i grupper eller skrive et debattinnlegg. Jeg tror på variasjon, det å dundre løs på en oppgave fra forskjellig vinkler, sier Hummelvoll.

Feilkneppet skjorte

Elevene bekrefter at hun har noen utradisjonelle læringsmetoder. Leksjonen om «visuell støy» er noe annet «hummelvollsk» som har gjort inntrykk. Da hun kom inn i klasserommet hadde hun knappet skjorta si feil, slik at plagget var blottet for harmoni.

– Jeg lot som ingenting og begynte å fortelle om sauer, det er mye interessant stoff der, altså, men de fikk jo ikke med seg noe. Alle satt bare og stirret på den feilknepte skjorta. Til slutt var det en som tok mot til seg og kommenterte det. «Nettopp,» ropte jeg, «der ser dere eksempel på visuell støy!»

Hummelvoll har selv belemret TV-seerne sine med visuell støy, den gang året var 1989 og leppene hennes var så røde at de levde sitt eget liv på skjermen.

– Leppene begynte liksom å yre, hele meg var bare en selvlysende, rød munn. Jeg så det etterpå, og har aldri gjort noe sånt igjen, sier Hummelvoll.

Klar for kvelden

Tidligere har hun svinset mellom ribbe og juletre i «Kvelden før kvelden» to uker før den faktiske kvelden. Men i år bærer det direkte av sted, denne gangen med Hans Olav Brenner som makker.

– Linn Skåber og Arne Scheie skal hjelpe seerne med typiske lille julaften-problemer, kanskje av typen «rødvinsflasken veltet på den hvite damaskduken» eller «treet vil ikke stå». Det blir en annen nerve når det er direkte, man er mer skjerpet, sier Hummelvoll.

Listen over potensielle tabber har hun ikke laget, det får gå som det går.

– Galt er gøy. Hvis noe ikke går som planlagt, får vi si «Oi, der glapp det, gitt». Det går nok bra, tror hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken