Jakter lokal sanger til musikal i teatret

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Musikalklassikere skal snart fylle Drammens Teater. Og til konserten vil musikalartistene Jannike Kruse og Espen Grjotheim ha med en ung, lokal stjerne på laget. I går var de på St. Hallvard videregående skole.

DEL

Inne i konsertlokalet til musikklinjen på St. Hallvard videregående skole står to etablerte musikalartister og tre unge sangelever og gjør oppvarmingsøvelser ved å svinge armene fra side til side.

De skal straks i gang med et lite sangverksted, og senere vil en av elevene få muligheten til å synge et musikalnummer i Drammen Teater når de to profesjonelle artistene, Espen Grjotheim og Jannike Kruse, setter opp konserten «Musical stories» i Drammen 8. mai.

LES OGSÅ: Endelig får Bjørn Olav (32) vise seg frem

Vil gi en mulighet

Grjotheim og Kruse har spilt i musikaler som Hair, Fame, Mamma Mia og Les Misérables. De har plukket ut de beste musikalnumrene og sanger fra rollene de har hatt, og satt dem sammen til én musikalkonsert, «Musical stories», som de har turnert med et par år.

Hele tiden har de snakket om muligheten til å gjøre det de nå gjør i Drammen, nemlig å gjøre plass til en sang fra en lokal, ung sanger.

– Vi er jo nesten som gamle ringrever i bransjen, men man kjenner seg godt igjen i den fasen når man er på vei ut og har en drøm, og man kanskje leter etter en scene å stå på. Og da synes vi det er viktig og gøy å kunne gi noen en sånn mulighet, sier Grjotheim.

– Vi vet hvor mye det ville betydd for oss å være med på dette, det føles veldig riktig, sier Kruse.

LES OGSÅ: Fant kjærligheten på Paradise Hotel

– Perfekt mulighet

Inne i konsertsalen på St. hallvard har 3.-klassingene Dina Martinsen (18), Rebecca Dolati (18) og Johan Helland (19) sunget hver sin låt foran hverandre, Kruse og Grjotheim.

De får ros, tilbakemeldinger og tips fra artistene om hva som fungerer i en musikal-låt.

– Så bra dere er! oppsummerer Kruse begeistret.

– Dere er forskjellige typer, med ganske forskjellig uttrykk, og alle kunne vært med, mener de om den som til slutt skal få bli med på konserten i teateret

Elevene er også fornøyde etter timen, og forteller hvorfor de ville bli med da de ble spurt:

– Kjempegøy! sier Rebecca Dolati (19) om muligheten til å få være med på workshopen.

– Det er en perfekt mulighet til å få tilbakemelding fra folk som er så flinke, sier jentene.

Helland trekker også fram at det er en fin læringssituasjon når man har ambisjoner om å leve av musikken for å finne ut hva som fungerer.

Akkurat dét håper Jannike Kruse også, at workshopen gir læring i seg selv.

LES OGSÅ: Fra parkett til Bollywood-lerret

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken