Gå til sidens hovedinnhold

Joakim Radiomann Killingberg starter i P3

Artikkelen er over 12 år gammel

Radiomann (19) sa opp radiojobben til fordel for reklame- studier og en sommer bak kassaapparatet. Så ringte P3.

DRAMMEN: - Man sier ikke nei når P3 ringer. Det er jo en drømmejobb for meg som ser opp til alle som jobber der, sier Joakim Radiomann Killingberg. Nå har han fått sommerjobb i statskanalens ungdomsalibi og programmet P3 Helg.

I juni flytter han til Trondheim. Fra studioet på Tyholt skal han hver helg lose NRKs unge lytterskare gjennom helgen.

Ingen kassajobb

- Det er faktisk ingen som har kommentert det, sier Joakim. Da han fylte 17 år skiftet han nemlig navn fra Joakim Killingberg til Joakim Radiomann Killingberg. Men det var tydeligvis ikke den utløsende faktoren til at NRK P3 ga 19-åringen fra Lier sommerjobb.

To år etter navnebyttet er radiointeressen like stor, men Radiomann var faktisk på vei til å forlate eteren.

- Jeg sa opp jobben i Radio Power for tre uker siden. Jeg har søkt utdanning i reklame og merkevarebygging, og trodde jeg trengte en pause fra radioen, sier Joakim. Han hadde allerede sikret seg sommerjobb på COOP Tranby.

Men da favorittkanalen tilbød sommerjobb måtte det bli radio på Radiomann. I utgangspunktet er det bare snakk om en sommerjobb, men 19-åringen legger ikke skjul på at han gjerne kunne tenke seg å jobbe der så lenge som mulig.

- Men jeg regner ikke med at det blir noe mer, sier han.

Utfordrende

Kristoffer Reinsfelt Arnesen har jobbet i P3 de siste sju årene, og er nå prosjektleder for VG-listeturneen. Han gleder seg til Radiomann begynner i P3.

- Han får utrolig utfordrende sendinger ettersom han er alene i studio. Samtidig etterfølger han tungt profilerte program og har ansvar for å holde flyten oppe, sier Reinsfelt Arnesen. Selv begynte NRK-karrieren for hans del med å koke kaffe for Kristopher Schau.

- Radiomann kommer til å funke bra hos oss. Siden han heter det han heter, hadde vi nesten en forpliktelse til å gi ham en jobb hos oss.

LES OGSÅ: Killingberg teller ned til han får nytt navn

Lokalradio ut mai

Joakim har, til tross for sin unge alder, lang radioerfaring. Det begynte med en arbeidsuke i Radio Drammen, nå Radio Power, for fem år siden. Hans daværende sjef tok ham på fersken i å leke at han hadde sending. Vedkommende spurte om han ikke kunne tenke seg å prøve på ordentlig.

Det skulle bli starten på fem års jobbing i lokalradioen. På videregående måtte han slutte skolen tidligere for å rekke tre timers ettermiddagssending. Det siste året har han jobbet fullt i Radio Power.

Joakim Radiomann Killingbergs siste sending på Radio Power blir 29. mai.

Kommentarer til denne saken