Joseph Angyal til Ungarn med elitekor

NORSK MUSIKK. Joseph Angyal med norsk musikk og Oslo Filharmoniske kor til Ungarn.

NORSK MUSIKK. Joseph Angyal med norsk musikk og Oslo Filharmoniske kor til Ungarn.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Drammensmusikeren Joseph Angyal er solist når Oslo Filharmoniske kor gjester Ungarn.

DEL

DRAMMEN: Multimusikeren er solist på fløyte og fiolin når koret med sine 90 sangere de neste dagene reiser på turné til Ungarn. De skal ha konserter i hovedstaden Budapest og Angyals hjemby Martfu.

LES OGSÅ: Brageteatret leder millionprosjekt

Elitekor

Med sine rundt 100 sangere og høye kunstneriske nivå regnes Oslo Filharmoniske kor som et av landets beste kor. Koret er knyttet til Oslo Filharmoniske orkester, og har Øystein Fevang som kunstnerisk leder og dirigent.

Det er Øystein Fevang som har invitert Joseph Angyal med som solist. Angyal har også vært solist med andre kor som Fevang har ledet. Nå reiser de til Ungarn med norsk musikk.

- Jeg spiller norsk musikk når jeg er i Ungarn og ungarsk musikk når jeg er i Norge, smiler den allsidige kunstneren, som til daglig er huskomponist og musiker ved Brageteatret.

Ambassaden

I Budapest skal de norske gjestene blant annet ha en liten intimkonsert ved den norske ambassaden. Og dagen etter i Martfu, der Joseph Angyals foreldre ligger begravet.

- Det blir spesielt å komme tilbake til Martfu. Jeg har holdt konsert der tidligere, sammen med Martin Haug. Jeg gleder meg til besøket, sier multikunstneren, som har travle turnédager. Med Brageteatret har han besøkt Estland og Serbia med en engelsk versjon av Når togene går forbi. Når han er tilbake fra Ungarn søndag, skal forestillingen fremføres for teatersjefene som er med i EU-prosjektet Brageteatret sitter i førersetet for.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags