Gå til sidens hovedinnhold

KinoCity i Drammen satser stort på 3D

Artikkelen er over 12 år gammel

Kinosjefen bruker en kvart million på å gi kinobesøket en ny dimensjon. Du må bruke briller.

DRAMMEN: Og betale 25 prosent mer for billetten om du velger å se filmen i 3D istedenfor det tradisjonelle 2D-formatet. Men kinosjef Steinar Johansen kan til gjengjeld lokke med en stor filmopplevelse.

– Det er utrolig tøft! Plutselig kommer ting rett i ansiktet på deg og dybdefølelsen blir en helt annen. Du blir sittende i din egen verden, sier Johansen som selv har sett utvalgte tredimensjonale klipp.

400 par briller

KinoCity har brukt 250.000 kroner på å tilrettelegge for 3D-visning i kinoens nest største sal. I tillegg har han gått til innkjøp av 400 par briller som publikum må bruke under 3D-filmene.

KinoCity følger dermed landets største kinoer som også har anskaffet seg utstyret. 3. juli blir det 3D-premiere på animasjonsfilmen «Istid 3» i Drammen. Fem filmer er klare for 3D-visning på kinoen i Drammen i år.

Men teknologien er langt fra ny. Det har vært 3D-visninger på kino før. Nå er imidlertid bransjen overbevist om at 3D er kommet for å bli.

– Digital 3D-teknologi er det viktigste som har skjedd siden introduksjonen av lyd, uttalte DreamWorks-sjef Jeffrey Katzenberg ifølge bransjemediet Filmweb.

Grøss og gru

KinoCitys Steinar Johansen tar ikke i bruk så store ord, men har klokkertro på teknologien.

– Det har vært 3D-filmer tidligere, men teknologien er blitt mye bedre, sier Johansen.

I første omgang er det actionfilmer og animasjonsfilmer som ivrigst tar i bruk teknologien. I tillegg til «Istid 3» er det duket for tredimensjonal visning av Pixars storfilm «Se opp».

Den hadde for øvrig æren av bli den første animasjonsfilmen i historien som åpnet filmfestivalen i Cannes. «G-gjengen» er en annen animasjonsfilm som vises i 3D. På actionfronten kan du ta brillene på når du går for å se James Camerons film «Avatar».

Det samme gjelder for grøsseren «My bloody valentine» som muligens blir enda skumlere med brillene på.

Kommentarer til denne saken