Gå til sidens hovedinnhold

- Åge er best

Artikkelen er over 10 år gammel

- Landets beste, mener vår anmelder.

Sambandet beviste at de er et av landets beste liveband, Åge sang strålende og klassikerne ble spilt.

Men det middelaldrende publikumet var ikke alltid med på notene.

Konserten kunne knapt begynt bedre fra en scene med lekre videoprojeksjoner bakerst: "Min dag", med en imponerende allsang av publikum som fortsatte på en lang, samba-inspirert "Fire pils og en pizza" og en fantastisk "Suttekluten" der keyboardist Terje Tranaas (eks DDE) spilte trekkspill.

Det sprutet energi og spilleglede av Sambandet, der spesielt gitarist Gunnar Pedersen imponerte (Instrumentalen "Barna tro" og soloen på "Lys og varme" var aldeles nydelig).
Han og saksofonist Bjørn Røstad var også med i Sambandet tidlig på åttitallet. Ellers spiller Morty Skaget (eks TNT) bass, Steinar Krokstad (eks Stage Dolls) trommer og unge Skjalg Raaen gitar.

Sambandets sound er tidvis inspirert av Bruce Springsteens E Street Band, som på "Rosalita", "Mitt land" og "Rio de Janeiro" (med herlig saxsolo). Folk sang med på disse og "Fotbaill!", "Dains me dæ", "Min dag", "Hold fast", "Dekksguten", "Hold kjeft spis is" og avslutningen med "Levva livet", hvor Åge også inkluderte en av de første sangene han lærte seg, "Twist And Shout".

61-åringen sang også låter fra sine to siste soloalbum, og noen helt nye, som publikum bortimot ignorerte. Verst var det på den vakre balladen "Skin sola", som han bare spilte fordi noen hadde ønsket seg den. Den ble overdøvet av prating. Men egentlig er det lite å trekke på denne konserten der jeg bare savnet Prudence-sanger.

JON VIDAR BERGAN

Kommentarer til denne saken