KRØDEREN:PR-ansvarlig Anders Linderud var godt fornøyd med sesongen så langt, idet han gjorde klart for veterantoget på Kløftefoss stasjon.

Del på Facebook

- Jevnt over bra i sommer. Litt under i fjor, sier han og poengterer at overskyet oppholdsvær er godvær for museet og regn ikke heldig.

I strålende sommervær velger folk badestranda fremfor opplevelsestur. Damptog kombinert med rundtur til Villa Fridheim er en populær tradisjon. I går var det 48 med stort og smått som valgte full pakke med tog, båt og eventyr.

Deadwood City


Mange av de små hadde staset seg opp i cowboyantrekk for å oppleve ville vesten, for i Deadwood city er det ikke lett å være sheriff. Det erfarer alle de frivillige som er aktører i westernshow hele sommeren.

Stadig blir de invadert av gullgravere og pelsjegere fra de dype skoger på Kløftefoss. Og når sheriffen blir skadeskutt, legen ligger døddrukken og den nyansatte sheriffen er nærsynt og rask på avtrekkeren, kan hva som helst skje.

Enkelte blant tilskuerne kjente på at det var litt for kort tid siden massakren i Oslo og på Utøya.

- Sist helg hadde vi ikke show. Bare omvisning. Tente lys og hadde ett minutts stillhet, forteller Hilde Torgersen. Alle som ikke har sett sommerens westernshow får muligheten førstkommende søndag.

Da er det grand finale når Krøderbanen har ”gulltransport” fra Vikersund og inviterer til togran.

LES FLERE KULTURNYHETER HER