Drammensjente misse-favoritt

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Emma Onokoko (17) er blant favorittene før den nasjonale Miss Universe Norway-finalen i slutten av juni.

DEL

DRAMMEN: Den endelige avgjørelsen for hvilke av de 120 deltakerne som blir å se i finalen er ikke klart før midten av april, men skal vi tro arrangøren ligger Onokoko fra Drammen svært godt an.- Hun har utmerket seg veldig positivt så langt og er høyst sannsynlig med, kan pressekontakt Knut Yrvin i Miss Universe Norway avsløre for dt.no.

- Jeg er overrasket over at jeg har kommet så langt, sier 17-åringen til Avisa Nordland.

Drammensjenta rekker å oppfylle alderskravet med et nødskrik før finalen.
 
 - En må være 18 år for å representere Norge i Miss Universe, så jeg rekker det akkurat, ler Onokoko.

Vil inspirere

Det var hun selv som meldte seg på den verdenskjente skjønnhetskonkurransen.

- Først og fremst gjorde jeg det fordi jeg vil gjøre noe utenom det vanlige. Jeg har alltid latt meg fascinere av sminke og høye hæler, og synes hele konseptet Miss Universe er veldig spennende. Det å representere Norge i denne konkurransen er en stor drøm for meg, sier Onokoko.

Hun kommer opprinnelig fra Kongo, og som deltaker i Miss Universe Norge har hun spesielt lyst til å inspirere andre flerkulturelle jenter til å gå for drømmen sin.

- Ikke bare er jeg den yngste av alle jentene – jeg ser også annerledes ut. Jeg vil si til andre som skiller seg ut at de må tørre å satse stort.

SE VIDEO FRA EMMAS BALLETTRENING HER:

Mer krevende

Miss Universe Norway er et relativt nytt konsept i Norge, og ble for første gang avholdt i 2013. Det krever mer av deltakerne enn enn tidligere, og ifølge arrangøren skal det mer til for å passere nåløyet enn noen runder på catwalken.

- Vi kjører et mye mer omfattende opplegg rett og slett fordi vi ser at nivået på utøverne i utlandet er veldig høyt. Deltakerne må lære seg fotojobbing, videopresentasjon, oppdragsjobbing og kunne representere produkter eller foreninger over et tidsrom på et halvt år, forteller Yrvin.

17-åringen har derfor vært nødt til å ofre deler av fritiden sin etter at hun ble med i konkurransen, og har deltatt på flere kurs sammen med resten av Miss Universe-deltakerne. I tillegg må deltakerne sanke poeng gjennom blant annet sponsorjakt og blogging.

- Jeg måtte slutte på cheerleading blant annet. Men selv om dette tar en del tid, har jeg bestemt meg for å leve livet også, sier Onokoko.

Til Brasil i august

Vinneren blir Norges representant i den internasjonale Miss Universe-finalen sponset av Donald Trump, som i år går av stabelen i Brasil i august.

- Hvis jeg blir plukket ut for å representere Norge blir jeg kjempelykkelig. Jeg kommer til å tro at jeg drømmer, sier Onokoko.

PS! Miss World Norway, tidligere kjent som Frøken Norge, er en tilsvarende konkurranse hvor vinneren representerer Norge i den internasjonale Miss World-finalen.

Artikkeltags