- Det er en festival ja, forsikrer Egil Hegerberg, frontfiguren i Bare Egil Band, på mobil fra T-banen i Oslo.Som en av initiativtakerne til Duplex Records, landets merkeligste musikerkollektiv, er han og Kristopher Schau kjent for å spre sin grensesprengende musikk til folket.

Turné

Nå har gutta lagt ut på turné, og i morgen kveld entrer Bare Egil Band, Hurra Torpedo, Black Debbath, Maroder og Gartnerlosjen i tur og orden scenen på Union.- Første band begynner klokken ni – og da mener jeg ikke jukse-klokken-ni, men presis klokken ni, forsikrer Egil Hegerberg.

I tillegg til musikkopplevelsene som vil utspille seg fra scenen, vil det være andre festival- opplevelser på siden. Et lomperom for eksempel…

Lomperom

- Et lomperom er et rom dekket med lomper fra gulv til tak, der festivaldeltakerne kan trekke seg tilbake og slappe av mellom slagene. For faktisk så har lomper mange gode egenskaper. Det gir en tørr, fin luft, har en lyddempende effekt og hensetter oss til barndommen gjennom sin sterke duft, mener musikeren.

Byttebord

I tillegg til lomperommet arrangeres det også et byttebord.

- Jeg oppfordrer folk til å ta med seg en ting de ikke trenger – det kan være hva som helst; lampe, datamaskin, pissoar, støvler, løk, et verdifullt maleri – for det er den edleste formen for utnyttelse av bytteboden, når man legger igjen noe fint og tar med seg noe som ikke er fullt så fint. For eksempel å legge igjen en tusenlapp og ta en strikk – da fullfører byttebordet sin nytte.


Men Hegerberg vil ikke bare bytte tjenester. Folk må ha med seg masse cash også, mener han.

- Vi stiller med hele platebutikken og Duplex Records flotte festival-tilbud, så her er det bare å fylle lommene med kronasjer og kredittkort. Det vil være anledning til å gjøre noen varp på T-skjorter og musikk, så kan vi tjene oss søkkrike. Det er nemlig vår «comming plan».