Gå til sidens hovedinnhold

Eventyrlig prinsesseskole

Artikkelen er over 8 år gammel

Eventyrfestivalen på Villa Fridheim regnet bort lørdag, men det gjorde ingenting for horder med kommende små prinser og prinsesser som deltok på etiketteskole.

KRØDSHERAD: Etter å ha deltatt på skolen til ”de ekte prinsessene av Kampen”, Karin Koch og Ane Gilleberg, og ”drømmeprinsen” Karl Andre Skevik, har unger fra store deler av Sør-Norge fått diplom på at de snart kan overta den norske tronen.

LES OGSÅ: Villa Fridheim reddet

Aladdins hule


Det hadde nok vært enda større oppslutning om den 11. Eventyrfestivalen i rekken om værgudene hadde vært i bedre lune, men eventyrslottet Villa Fridheim har plenty med spennende saler, tårn og kroker som egner seg for alt fra spøkelsesfortellinger til historier fra gamledager og spennende eventyr og forestillinger om drager.

Ungene glemte helt at det regnet da Villa Fridheims eget troll plutselig dukket opp og ledet an i eventyrstien. I trollbua kunne ungene lage sin egen hale. Nytt i år var pirrattur på Krøderen og Aladdins hule.

LES OGSÅ: Festival for få

Men det var nok skolen for små prinser og prinsesser som var mest populær. Køen utenfor vokste seg fort lang lenge før ”undervisningen” startet.


Lærte å dåne


Det krydde med småjenter i prinsessekjoler og med krone på hodet. At det skulle være maks 20 deltagere per kurs ble raskt mangedoblet. Spenningen var merkbar da alle prinsessene stilte seg opp og stemte i på Torne Rose-sangen.

– Alle prinsesser på lære seg etikette for å kunne oppføre seg riktig, forkynte Karin Koch og Ane Gilleberg. Tenk bare på hvor mye prinsessene må vinke til folket. Gjør de det feil, så får de raskt vondt i armen. Og så må de lære seg å neie og hilse riktig. Prinsesser må også lære seg å si bestemt nei. Helst ved å trampe hardt i gulvet. Om det ikke nytter, må hun rope ”gid, jeg tror jeg dåner” og falle dannet ned på gulvet.

– Da må mamma og pappa komme løpende og spørre om hun vil ha is, foreslo Karin Kock. Mange små prinsesser og prinser koste seg med is etter at de hadde mottatt diplom for fullført.

Tross spådommer om regn og torden i går også, ga oppholdsvær og litt sol prima forhold for Eventyrfestivalens finale for i sommer.

LES FLERE KULTURNYHETER FRA DT.NO HER

Kommentarer til denne saken