Feirer seg selv i hele 2012

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Strømsgodset Musikkorps fyller 100 år i år. Feståret starter med konsert i Drammens Teater i kveld.

DEL

DRAMMEN: Man fyller ikke 100 år hver dag. Så slikt må feires.– Vi sparker i gang med konsert på studioscenen i Drammens Teater torsdag, forteller nyvalgt korpsleder Jan Elgvang.

Tøffe toner fra Mission Impossible-filmene, tradisjonelle marsjer og en helt ny drill i anledning jubileumsåret står på repertoaret. Deretter kommer jubileumsårets arrangementer som perler på en snor i 2012: Jubileumsfest på Børsen, tattoo i Drammen, Danmark og Kristiansand, og en storslagen jubileumskonsert i biblioteket til høsten. Til slutt skal jubileumsrepertoaret foreviges på cd.

Show

– 1-2-3! Ta ra tam, ta ra tam, di ra di ra dam ... Vær jubileumsstolte nå! Vi hører at det er stolthet i denne rytmen.

Dirigent Trond Nilsen tramper, klapper og gestikulerer i den store salen på Strømsø Menighetshus. Slik har han stått siden 1993, året da Strømsøgodset Musikkorps bestemte seg for å satse på musikk og bevegelse. Ved å ta korpsmusikk tilbake til det opprinnelig var, nemlig å gå foran troppen i militæret, fant drammenskorpset sin egen vei. Og de har lyktes, i den forstand at unge musikere kommer til og at korpset har blitt sammensveiset.

– Vi har funnet ut hva som er oss og er tydelige på det: Show, underholdning, musikk og bevegelse, forteller Nilsen engasjert.

(artikkelen fortsetter under videoen)

NY LEDER: Korpsleder Jan Elgvang gleder seg til å ta fatt på både lederverv og jubileumsfeiring i 2012. FOTO: LISA SELIN

Stort i Europa

1997 er en milepæl i korpsets nyere historie. Drammenserne deltok for første gang i World Music Contest i Kerkrade, Nederland. Musikerne fra Strømsgodset dro hjem med to førsteplasseringer.

– Korpsmedlemmene fikk en forståelse av hvor stort dette er ute i Europa, og det fikk oss i gang. Nå har vi en stor kjærlighet til det vi holder på med, og har det kjempegøy, sier Nilsen.

I dag har Strømsgodset Musikkorps opparbeidet seg et navn i det internasjonale korpsmiljøet og blir invitert til tilstelninger verden over for å opptre. Danmark, Tyskland og Nederland er allerede besøkt og skal besøkes igjen. Kina står kanskje for tur en gang i fremtiden, hvis økonomien tillater det.

Søker øvingshall

Lydnivået er høyt i Strømsgodset Menighetshus hver tirsdag kveld. Og så fort temperaturen tillater det, blir det drilløvelser i det fri. Det er nemlig vanskelig å finne egnede lokaler for å øvre på drill.

– Vi trenger en hall på størrelse med en håndballhall, og dessverre kommer idrettsforeningene foran oss i køen. Jeg synes det er litt trist at ikke vi også kunne få lov til å trene innimellom, sier Elgvang.

Derfor går han i gang med ledervervet med to mål for øyet, ved siden av jubileumsfesten da selvfølgelig: Hall-leie og rekruttering av nye medlemmer.

Ser fremover

Elgvang forteller at korpset ser fram til feståret, men presiserer at feiringen ikke bare er for korpsmedlemmene selv.

– Jeg håper at jubileumsåret vil bli helt uforglemmelig for oss medlemmer, men også at vi kommer til å sette vårt preg på byen. Spesielt på 17. mai, smiler han. Og når jubileumsåret er omme, venter nye utfordringer: World Music Contest i Kerkrade ligger der fremme i 2013 og lurer.

- Og kanskje, kanskje, blir det 100 nye år med Strømsgodset Musikkorps?

– Ja.. Så lenge vi feirer 17. mai, så tror jeg nesten det, gliser dirigent Nilsen.

I fjor spilte Strømsgodset Musikkorps blanet annet under åpningen av Øvre Sund bru.

LES OGSÅ: Slik kan Drammen bli i 2036

Artikkeltags