Gripende requiem-konsert

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det er fantastisk når opplevelsen tar tak i deg med all sin storhet i form av livets smerte, alvoret vi vet er der men ikke alltid helt vil ta inn over oss. Nesten som skaperverket i seg selv.

DEL

DRAMMEN: En slik opplevelse ble fremføringen av Verdis Requiem, også kalt ”dødsmessen”, med over 200 musikere i Bragernes Kirke lørdag kveld. Med et av Norges største kor i Nittedal Bygdekor og et Drammen Symfoniorkester som virkelig hadde pusset knappene til denne forestillingen ble forestillingen fantastisk.

Del på Facebook

Kraften og alvoret i dette stykket er gripende, og dirigent Gjermund Bjørklund hadde en rund og fin hånd om stykket som setter store krav både til kor og orkester. Koret fylte hele sakrestiet og begge sider av galleriet øverst i kirkeskipet. Mens orkesteret fylte hele fremre del av kirken med utplassert trompetister på bakre dekk. Musikken kom over oss fra alle kanter. Og det var øyeblikk av frysninger når kor og orkester møttes i de mest intense øyeblikkene i stykket.

Drammen Symfoniorkester spilte opp mot sitt absolutt beste. Ja selv de mest sarte partier traff perfekt. Det var en fryd å bevitne! Samtidig hadde Nittedal Bygdekor en sterk innlevelse og pasjon som aldri levnet tvil om tyngden dette traff oss med. Det var fire flinke utvalgte solister, der særlig de kvinnelige sopranene Victoria Nava og Maija Skille imponerte med internasjonal kvalitet. Den mannlige tenor og bass Marius Roth Trønnes-Christensen og Torben Grue leverte også, men uten den samme topp internasjonale karakter. Morsomt å se den gamle Seigmen-rockevokalisten i klassiske setting!

Det er sjelden så store oppsetninger ses i Bragernes Kirke. Jeg kjente ”taket løfte seg” flere ganger! Det skaket litt i kirkespiret når alvoret og kraften i dette stykket nådde sine klimaks. Verdis Requiem er noe av det største man kan oppleve i samspillet orkester, kor og operasang. En gripende forestilling ble det, og en påminnelse om at livet er noe mer enn det vi tenker over til daglig!

Artikkeltags