Idyll med Eriksen

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Konsert: Eriksen
Sted: Privaten Cafe, Holmsbu
Tid: Fredag 2100 –
Publikum: ca 150

Både Holmsbu som arena for sommerkvelden, Privaten Cafe som konsertsted og søskenduoen Eriksen som artister leverte over evne i går kveld. Fra å ha solgt nærmest ingen billetter dagen i forveien var det smekkfullt på Holmsbu utested når Rita Eriksen og broren Frank satt badet i kveldssolen og sang låter de hadde lånt fra størrelser som Townes Van Zandt og Garth Brooks. En real ”overnight sensation” som skulle vise seg å bli en meget hyggelig konsertopplevelse også!

Det er et maritimt feriefolk og camperer som flerdobler Holmsbu innbyggertall i en hektisk sommermåned eller to. Det gikk i hvitt og marineblått. Kleskoden er streng, men som publikum var en nokså fullsatt Privaten Cafe hengivent og lystig på de rette stedene. Noe Rita Eriksen berømmet både en og to ganger under konsertens gang.

Og konserten var som nevnt innom ”Han va som våren” skrevet av Townes Van Zandt og ”Kanarifoggelens sang” skrevet av Garth Brooks. Countryrytmikken satt løst og ledig med Franks akustiske gitar og en annengitarist som trakterte både mandoliner og dobro. Best var Rita Eriksens vokale utfoldelse når de berørte bluesen og gospeltradisjonene. Både gospelsvinget i ”Forgive and forget” og ”Charlie’s gone” med en ragtimefølelse selv Maria Muldaur verdig fikk det til å svinge betydelig mer langs bordene.

Overraskelsen, så lenge vi rakk være med før vi måtte fly for å rekke deadline, var at søskenparet Eriksen leverte en såpass variert og lun konsert. Mange av historiene de fortalte om fra den private sfære og turnelivet var underholdende. Og når de spenner fra Delbert McClintons rootsrock til blues og country og Ritas mange ballader som ”Eg kalle deg venn” fra hennes siste plate så rekker du ikke kjede deg. Det er det som var min bange anelse før konserten. At det skulle bli en tirade av ballader. Det ble det overhodet ikke!

Publikum likte åpenbart det de fikk høre, og fredagskvelden midt i juli i Holmsbu fikk det lille skjæret av lun underholdning som kler et feriested med klasse. Definitivt nesten innertier!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags