Kunsthjelp til barn

Atle Lillehovde håper på en superinnspurt for salget av grafiske blader. Inntekten går uavkortet til prosjektet «Barnas stasjon» på Blå Kors. Det handler om barn av rusmisbrukere.

Atle Lillehovde håper på en superinnspurt for salget av grafiske blader. Inntekten går uavkortet til prosjektet «Barnas stasjon» på Blå Kors. Det handler om barn av rusmisbrukere. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lokale kunstnere og illustratører sto i kø for å hjelpe barn av rusmisbrukere. Nå venter bildene deres på kjøpere i Teatret.

DEL

DRAMMEN: Atle Lillehovde har bidratt med to motiver til utstillingen. Den har allerede vært oppe en stund. Foreløpig er det solgt tolv bilder. Nå håper han på fart i salget fram mot julaften.

– Dette må da være en perfekt julegave til 800 kroner, sier Lillehovde.

Et godt formål

38 kunstnere og illustratører står bak de 44 bildene som alle har vært vist i Drammens Tidende i løpet av året.

– Alle bidragsytere har gjort dette gratis for å hjelpe barna i prosjektet «Barnas stasjon» på Blå Kors. Og de har selvsagt gjort dette i kjærlighet til byen også, sier Atle Lillehovde.

Han har vært drivkraften bak salgsutstillingen.


– Salget har gått litt tregt så langt, men vi håper selvsagt å få solgt samtlige bilder før julen ringes inn.

Bildene er reproduksjoner som er trykket hos Kreativ. Og de er rammet inn hos Oles rammeverksted i Lier.

– Kall dem gjerne patriotiske blader. For det er det de er. Alle sammen, siden samtlige bilder er motiver om eller fra Drammen.

Mange har sett

Bildene står utstilt helt bakerst i Glassfoajeen i Teatret. Likevel er ikke Altle Lillehovde bekymret for at de ikke blir sett.

– Det er masse mennesker i Teatret hver eneste kveld. Og etter det jeg er blitt fortalt, er det mange nysgjerrige som har vært bortom for å kikke, sier han.

Nå håper han at folk ser verdien i disse grafiske bladene, og at de åpner lommeboken både for å kunne nyte bildene hjemme. Samtidig er de med på å hjelpe en svært såbar gruppe barn i samfunnet vårt.

– Samtlige kroner som kommer inn på salget går uavkortet til formålet. Greier vi å selge alle, noe vi selvsagt håper på, betyr det mellom 35.000 og 40.000 kroner, sier Lillehovde.


Han håper ikke folk oppfatter dem som tiggere, men heller ser det som den perfekte julegaven til folk som har alt fra før, og samtidig vil yte en ekstra julegave til et godt formål.

Listen forsvant

Som på alle andre utstillinger, ligger det ute lister hvor folk kan skrive seg på og holde av det eller de bildene de vil ha. Men nå har plutselig Atle Lillehovde pådratt seg et lite problem. Salgslisten som har ligget der siden utstillingen åpnet, er plutselig søkk vekk.

– Da jeg kom hit for et par dager siden, lå ikke listen der. Jeg håper at de som var tidlig ute og satte seg på listen, tar kontakt med Teatret slik at vi kan få ført opp navnene deres igjen, sier Lillehovde.

Bilder som skal gis bort til jul, må hentes innen midt på dagen lille julaften. For øvrig blir utstillingen hengende fram til 3. januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken