Morten tviholder på stjernedrømmen

 Musiker og låtskriver Espen Lind (t.v.) og  The Voice-deltaker Morten Fredheim diskuterer hvordan huringen skal synge i et av refrengene. Fredheim håper kontakten med Lind kan bidra til at han kan få sine egne låter ut i verden.

Musiker og låtskriver Espen Lind (t.v.) og The Voice-deltaker Morten Fredheim diskuterer hvordan huringen skal synge i et av refrengene. Fredheim håper kontakten med Lind kan bidra til at han kan få sine egne låter ut i verden. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Når Morten Fredheim ikke har pappatid, står han på en scene. Bak kveldens livesang ligger et halvt liv med drømmer.

DEL

HURUM: Alt herfra og ut er bonus, sier huringen Morten Fredheim. Etter nervepirrende auditions og tøffe dueller er det endelig klart for direktesendinger i The Voice i kveld.

Nå er det ikke bare mentor Espen Lind han skal overbevise, nå må han også synge seg inn i TV-seernes hjerter.

Identitet

37-åringen fra Sætre sitter i en sliten sofa på et venterom på Chateau Neuf. Det er 15 minutter til sceneprøve et par trapper opp. Han merker at det nærmer seg den store live-dagen. Alenepappaen får i seg en kaffe mens han prater om erfaringene så langt i sangkonkurransen.

– En lang opptur, sier han.

– Så masse bra folk. Jeg får så mye energi av å være med.

Deltakerne er blitt utfordret til å tenke igjennom hvem man er og hvor man vil.

– Det er veldig fint å se seg selv litt utenfra. Tenke over hvem man vil være. Man uttrykker en identitet gjennom musikken, sier han.

– Men jeg er glad jeg ikke er 18 år. Jeg har nok en annen ro og kan fokusere på å gjøre et godt håndverk på scenen.

LES OGSÅ: The Voice-Morten i duell

Fortsatt sulten

I dag jobber han som leder på SFO i Oslo. Han stortrives.

Men så var det den musikken da. Den krever, og den tar tid. Fredheim har vært aktiv musiker, sunget og spilt live i 19 år. Musikken er livet hans, men han innrømmer at det har kostet. I dag lever han et dobbeltliv med en musikkuke og en pappauke. Men tobarnspappaen er fortsatt sulten på musikerlivet.

Med The Voice håper han å klatre enda noen steg mot stjernehimmelen.
Minuttene tikker. Nesten 45 minutter på overtid klargjøres scenen for Fredheim. Bandet skal fram på scenen når han skal fremføre «I will wait» av Mumford and sons, en låt han har valgt selv.

LES OGSÅ: Dudes tok ny seier

Helt perfekt

– Det et en skikkelig godlåt. Positiv og veldig fin. Jeg får alltid lyst til å synge med.

Mens Fredheim synger sitter Espen Lind på huk foran scenen. Lytter, nynner og digger. Han er ikke helt fornøyd med refrengene. Låten synges igjen, og igjen, og igjen. Ved siden av Lind dukker også musikkprodusenten opp, en sangpedagog, en arrangør og en coach. Alt skal bli perfekt.

– De har ekstremt fokus på det musikalske, sier Morten Fredheim fornøyd, idet han småløper ned trappene til neste post på dagsprogrammet.

Sangpedagog Erik Kaasa står for tur. Mellom vegger fylt opp av bøker står Fredheim og synger, mens Kaasa lytter. Etter 15 minutter er de fornøyde, og neste team venter.

Et intervju som klippes inn i kveldens sending må gjennomføres, før dagens siste oppdrag: kostymeprøve. En Oslo-dag med The Voice er over. Barnehagen neste.

Les flere kulturnyheter på dt.no

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags