Gå til sidens hovedinnhold

- Navigators er lagt på is

Artikkelen er over 9 år gammel

Egentlig skulle Navigators spille på Buddy lørdag kveld. Nå er Navigators lagt på is og alle kommende konserter avlyses.

BUSKERUD: Bookingansvarlig på Buddy, Hans Arne Dokka, fikk en kjedelig beskjed fra bookingbyrået Amber Booking tirsdag ettermiddag:

Navigators er oppløst og avlyser alle spillejobber i tiden fremover.

Bandet skulle egentlig ha en konsert på Buddy førstkommende lørdag.

Bassist i bandet, Espen Holtan, er talsmann for Navigators.

- Vi må la det stå åpent hvorvidt vi er oppløst, men en rekke omstendigheter gjør at vi ikke kan spille konsertene. Du kan si at vi er lagt på is, sier Holtan til dt.no.

Han kan ikke si konkret hvorfor Navigators ikke kan spille konserten i Drammen.

- Når man blir eldre så begynner ting å stokke seg. Det er en kombinasjon med familie, hjem, jobb og helse som gjør at vi ikke kan spille. Det er vanskelig å gjøre band til en levevei, og vi må forsørge familiene våre, sier Holtan.

Regner bandet som oppløst

Navigators bookingagent Vegard Strømsodd i Amber Booking sier at han regner bandet som oppløst, siden de nå velger å avlyse alle konsertene fremover.

- Jeg skulle ønske de kunne gjøre denne konserten i Drammen, men nå avlyser de alt og slutter å spille sammen. Å si at de ikke er oppløst, er å glatte over situasjonen, sier Strømsodd.

Han sier at årsaken er "interne uenigheter om veien videre".

Avlyser for tredje gang

 Dette er tredje gangen Navigators avlyser en spillejobb på Buddy Scene.

Første gangen måtte de avlyse på grunn av sykdom. Andre gangen kom studioarbeid i veien for spillejobben.

- For oss er dette tragikomisk. Denne gangen hadde vi en ren spille-for-døra-deal med Navigators, siden de hadde avlyst to ganger før. Vi har også merket at forhåndssalget har blitt halvert for hver gang de har avlyst, sier bookingansvarlig på Buddy, Hans Arne Dokka.

- Dette er veldig, veldig leit. Vi ønsket ikke å avlyse noen av gangene, men ja...nei, dette er beklagelig rett og slett, sier Holtan.

Buddy selger mest i døra og i dagene før konserten. Det var derfor bare noen få billetter som var solgt før lørdagens konsert.

Vil finne erstatning

Buddy Scene jobber nå på spreng for å finne et band som kan spille på lørdag.

- Det blir jo ikke et navn på linje med Navigators, siden vi bare har fire dager på oss. Jeg håper vi isteden kan få et av husbandene til å spille. Da vil billetten koste en femtilapp, og de vil spille en kul konsert med litt cover og noe eget, sier Dokka.

Og beskjeden fra Buddy er klar. Hvis gutta i Navigators danner et nytt band, vil Buddy tenke seg om før de booker.

- Det er dem selv dette går utover, sier Dokka..

Ga ut plate i fjor høst

Navigators ga i fjor høst ut sitt andre album: Second Nature.

"Dette er klassisk, vital rock av det engasjerte slaget. Fra asken etter Ricochets har dette Fredrikstad-bandet igjen hevet rockefanen." skrev Aftenpostens anmelder Svein Andersen, og kastet terningen til fem.

- Det er klart at dette er en uheldig situasjon å være i når man nettopp har gitt ut et album. Vi ar spilt noen konserter etter utgivelsen, og vi merker at det er et marked for musikken vår, sier Holtan.

De andre konsertene som nå blir avlyst er i Bodø og Trondheim, mens flere konserter er på gang. Holtan sier det er for tidlig å si om bandet vil finne tilbake til instrumentene til festivalsesongen.

- Det er lenge til sommeren, sier han.

Spilte på Working Class Hero

Låtskriver og vokalist Trond Andreassen har bakgrunn fra det kjente norske rockebandet Ricochets, som ble oppløst i 2009.

Samme år dannet han Navigators.

Sommeren 2010 var bandet på Working Class Hero med en konsert som fikk anmelder Jon Vidar Bergan til å trille femmeren og kalle det en «oppvisning i intens rock».

Kommentarer til denne saken