Gå til sidens hovedinnhold

Spiller inn i Drammen

Artikkelen er over 10 år gammel

NRK er i gang med innspillingen av en ny julekalender, og syntes dette huset i Drammen passet perfekt som hjemmet til hovedpersonens plageånd.

DRAMMEN: Selv om snøen smelter og våren er i anmarsj, er NRKs TV-team godt i gang med juleforberedelser.

Del på Facebook

I forrige uke var de i Drammen hvor de spilte inn flere scener til en ny julekalender, som skal sendes i desember 2012.


Mesteparten av innspillingen gjøres i Oslo, men det er i Drammen de fant huset som passer perfekt som hjemmet til hovedpersonens plageånd.

I julekalenderen vil det derimot ikke vises at det ligger i Drammen. Historien foregår nemlig i den fiktive bygda Sølvskogen, og ved hjelp av digitale effekter skal huset flyttes dit.

– Vi var på jakt etter et ærverdig hus, og dette ligger veldig fint til slik at det er enkelt å putte det inn i vårt univers. Vi er veldig takk-nemmelige for å få lov til å filme her, sier produsent Marius Hoel, i NRK.

Skjult ridderdal

Julekalenderen har fått navnet «Julekongen», og handler om ni-åringen Kevin som oppdager en skjult ridderdal rett ved der han bor.

Før jul får Kevin og familien beskjed om at de ikke kan feire jul hjemme, og enda verre blir det for Kevin når familien får tilbud om å feire jul hjemme hos hans verste fiende, Peder Krohn.

Men så finner Kevin en hemmelig passasje til ridderdalen, hvor det skjer mystiske ting.

– Vi ønsker å lage noe som fenger hele familien. Og så er vi litt stolte over å kunne lage en ny julekalender for en ny generasjon, sier Marius Hoel.

LES MER: Flotte juletegninger

Kult å spille plageånd

Karakteren Peder Krohn, som bor i huset i julekalenderen, spilles av Oscar Reistad Fosse (11).

Han synes det er både rart og kult å spille en annen person enn den han er til vanlig. I motsetning til Oscar er rollefiguren hans Peder ganske slem til tider.

– Han er litt rar og litt ensom egentlig. Jeg tror det er derfor han er litt slem, fordi han er ensom, forklarer Oscar.

I tillegg til ham, vil blant andre den utflyttede drammenseren Edward Schultheiss bli å se på skjermen når julekalenderen sendes. Det samme vil blant andre Herborg Kråkevik, Gisken Armand, Jon Skolmen og Robert Stoltenberg.

LES OGSÅ: -Blånisser kan ha forstyrret flaggermus

Kommentarer til denne saken