Wonder til jazzfestivalen

Levende legende: Stevie Wonder hyller Nelson Mandela i  California for én måned siden. 5. juli står legenden på scenen i Kongsberg. foto: NTB/Scanpix

Levende legende: Stevie Wonder hyller Nelson Mandela i California for én måned siden. 5. juli står legenden på scenen i Kongsberg. foto: NTB/Scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kongsberg Jazzfestival byr på Stevie Wonder som jubileumsgave. Aldri har de hatt et større navn på plakaten.

DEL

BUSKERUD: Han er ikke bare Motown-legende, Stevie Wonder er blant musikkhistoriens største personligheter. Så det er ikke rart at festivalsjef Kai Gustavsen er fornøyd når han slipper nyheten.Stevie Wonder spiller på Tubaloon, Kirketorget, lørdag 5. juli.

– For oss er dette en perfekt artist et jubileumsår. For det første er han en superstjerne, for det andre er han en artist som slår an hos både folk flest og et kresent jazzpublikum. Han nyter respekt i begge leirer, sier Gustavsen.

Spilte i Drammen først

Norske Wonder-fans har ikke vært altfor bortskjemt i årenes løp. Soullegenden gjorde sin første konsert på norsk jord i Drammenshallen 1981.

Senere har han spilt på Molde (2004) og i Vikingskipet i Hamar (2008). På sistnevnte konsert var musikkekspert r Jon Vidar Bergan til stede.

– Dæven, sier han når Drammens Tidende avslører bookingen. Konserten i Hamar innfridde på alle plan.

– En eneste stor fest

– Han er en stor liveartist. Konsertene med ham er som en eneste stor fest, sier Bergan som anmelder musikk i Drammens Tidende. I tillegg har han skrevet Norsk Pop- og Rockleksikon.

– Dette er utvilsomt den største artisten Kongsberg har hatt på plakaten, sier Bergan.
 

Artikkeltags