Se graffitikunsterne lage Drammens største graffiti

Artikkelen er over 3 år gammel

I sommer fikk havnearbeiderene besøk av fortidens tømmerfløtere. 720 kvadratmeter med graffiti ble reist, og er den største graffiti-kunsten i byen.

DEL

DRAMMEN: I oktober ble Ugang-prosjektets siste graffiti reist, og på intet mindre enn 720 kvadratmeter. Drammen Havn fikk derfor byens største blikkfang, med en hyllest til fortidens tømmerfløtere.

LES OGSÅ: Dette er Drammens største graffiti

Veier 200 tonn

Gigant-graffitien strekker seg tolv meter i høyden, og 60 meter i bredden. Den er malt av Ugang-leder Eric Ness Christiansen og Mikael Noguchi. Kunstverket er et samarbeid med Drammen Havn, med assisterende havnedirektør Ivar Vannebo i spissen.

Graffitien er malt på 20 containere, alle fylt med betong for å holde verket stødig. Havnedirektøren anslår at graffitien veier omtrent 200 tonn.

Graffitien står ansikt til ansikt med bilistene på Holmenbrua og togpassasjerene. Kikker du ut av vinduet, mot Drammen havn, vil du få et glimt av den massive graffitien i det fjerne.

– Det er veldig mange som kommer på besøk til Drammen, og det er det første de legger merke til, sier Ness Christiansen.

Graffitien har solt seg et halvt års tid, og tilbakemeldingene har vært veldig positive, ifølge Ugang-sjefen.

Nå har det kommet en film som viser prosjektet fra start til slutt, filmet av Shujah Malik og redigert av Gabby Dadgostar.

– Det er veldig gøy, det var et veldig stort prosjekt, og det er først på filmen man ser hele prosessen, sier Ness Christiansen.

LES OGSÅ: Her er årets Ugang-graffitier

600 – 1000 spraybokser

Da Drammens Tidende snakket med Christiansen før graffitien ble offentliggjort, fortalte han at det var et drømmeprosjekt.

Det er et dødskult motiv for meg som graffitimaler å gjøre. Jeg vokste opp med historier om tømmerfløting som faren min fortalte, sa han da.

Det er et påkostet prosjekt som står på Drammen Havn. Bare de 20 containerne som er malt har kostet 350.000 kroner. Det har også gått med en del maling – nærmere bestemt mellom 600 og 1000 spraybokser. Christiansen og Noguchi jobbet intensivt både dag og natt i to uker for å få det ferdig.

LES OGSÅ: Drammen får skrytet – lokale bedrifter tar regningen

Under kan du se alle graffitiene fra Ugang-prosjektet 2016:

Artikkeltags