Fem Buskerud-kunstnere får 20.000 kroner hver

50 KUNSTNERE: På onsdag Buskerud Kunstsenter til sin årlige stipendutstilling. Det uttalte målet å vise hva fylkets billedkunstnere og kunsthåndverkere jobber med. Bildet er fra en tidligere stipendutstilling.

50 KUNSTNERE: På onsdag Buskerud Kunstsenter til sin årlige stipendutstilling. Det uttalte målet å vise hva fylkets billedkunstnere og kunsthåndverkere jobber med. Bildet er fra en tidligere stipendutstilling. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På onsdag skal over 50 kunstnere fra fylket vise sine arbeider i Buskerud Kunstsenters årlige stipendutstilling. For fem av dem venter 20.000 kroner i støtte.

DEL

DRAMMEN: – Aldri før har vi fått inn så mange bidrag som i år. Det tar gjerne litt tid å etablere noe som dette. I år er det tredje gang vi arrangerer utstillingen, sier Jasmina Kemura, utstillingsansvarlig ved Buskerud Kunstsenter.

Onsdag 13. juni åpner Buskerud Kunstsenter en stipendutstilling med 55 kunstnere fra fylket. Der vil fem kunstnere motta produksjonsstipender på 20.000 kroner til hver.

Vil vise tendenser

Det uttalte målet med gruppeutstillingen er å forsøke å vise hva fylkets bildekunstnere og kunsthåndverkere jobber med, og å vise tendenser i kunstnermiljøet i Buskerud.

– På denne utstillingen kan du se et mangfold av kunstneriske uttrykk som maleri, tegning, fotografi, skulptur, glass, smykker og installasjon, sier Kemura.

Stort aldersspenn

– Det er også veldig gledelig at det er stor spredning på tvers av generasjoner. De yngste deltakerne er 25 år, de eldste omkring 80, sier Kemura.

Vinnere av stipendene annonseres på utstillingsåpningen etter at arbeidene har blitt juryert.

Stipendutstillingen er støttet med 100.000 kroner av «Bildende Kunstnerens Hjelpefond».

Buskerud Kunstsenter

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter for Buskerud fylke. Senteret er en kunstnerstyrt institusjon og er en del av foreningen Kunstsentrene i Norge som består av 15 kunstsentre på nasjonalt plan.

LES OGSÅ:

Artikkeltags