Det er Drammensmaleren Tom Erik Andersen som har laget utsmykningen på imponerende 4 x 2 meter, det største malerier den produktive kunstneren har skapt. Mottatt med spontan applaus av ansatte og ledelse under avdukingen.
VISJON. Skikkelsene som har fulgt Tom Erik Andersen gjennom flere år er også med i hans nye verk. De balanserer på fargeglade kabler mot en livgivende sol.
-Jeg ønsket å ta tak i visjonen for det Draka står for og det bedriften produserer. Ble inspirert av koblingsmaskinen i produksjonshallen, som spinner kablene sammen i en kjerne. Som solen, som er en energikilde. Og menneskene, som er ressurs nummer en i enhver bedrift. De balanserer, og holder seg oppe på kablene, forklarer han.
FORNØYD. Oppdragsgiverne er også veldig godt fornøyd. Både organisasjonsdirektør Hans Henrik Bruusgaard og administrerende direktør Endre Espeseth synes det er et fantastisk bilde.
– Vi ønsket et verk som viser hva Draka står for. Produktene våre og menneskene bak. En del av vår merkevarebygging overfor medarbeidere, kunder og leverandører. Et bilde som kan henge her til ualminnelige tider, uansett endringer og navneskifte, sier Hans Henrik Bruusgaard.
KUNST VIKTIG. Tom Erik Andersen var en av fire kunstnere som ble invitert til å komme med forslag til utsmykning. Ledelsen ved Draka likte hans skisse så godt at de valgte å arbeide videre med den.
-Vi er Draka er opptatt av kunst og kultur, og ønsker at det også skal gjenspeiles i resepsjonen. Være til inspirasjon og undring for våre medarbeidere og besøkende, sier Hans Henrik Bruusgaard. Tom Erik Andersen har jobbet mot industrien tidligere både som reklamemann og kunstner.
– Jeg synes det er mer spennende å jobbe med slike prosjekter enn med egne utstillinger, da får jeg også bruk for min bakgrunn fra markedsføring. Og jeg synes det er hyggelig at bedrifter satser på kunst for å gjøre arbeidsplassen triveligere, sier Tom Erik Andersen og betrakter sin fremtidsvisjon for kabelfabrikken på Holmen.