I Svelvik bor Reiulf Edvardsen (71) og kona Borgni N. Edvardsen i et omkring 100 år gammelt hus.

SPANSKE NOTER
De siste 40 årene har dette vært Reiulfs kunstneriske boltreplass. Multikunstneren har laget alt som kan ses i det nå spanskinspirerte huset. I tillegg øver sangeren på fullt "trøkk" i garasjen.

Reiulf, som opprinnelig er fra Lier, er en av Norges fremste tolkere av Tom Jone. I disse dager er han også å se i VG-TV "Et rikere Norge". Programmet er en hyldest til mennesker som går i utakt med det normale.

– I nesten 14. somre har jeg sunget på Magaluf på Mallorca.

– Det er mitt andre hjem, sier Reiulf som er forvekslende lik sangeren Tom Jones.

IMITATOR
Reiulf gjorde stor suksess som Norges Tom Jones i "Jukeboks" på Kongsberg. I 1994 ble han invitert over til USA for å spille ni konserter med orkesteret Thunderball.

Det ble stor suksess, men siden da er det Mallorca som har fått oppleve sangimitatoren.

– Det sies at jeg er lik ham, men det er nok mest i skikkelsen, sier Reiulf som også ligner Kong Neptun-fontenen som står i hagen hjemme i Svelvik.

– Jeg har laget den etter egne kroppsmål, forteller han.

For noen år siden traff Reiulf Tom Jones, i TV-programmet til Skavlan.

– Det var ikke så stort, det ble bare til et håndtrykk, sier han og drar på skuldrene.

Men så synger ikke den skolerte sangeren kun Tom Jones heller. Han lærte å synge opera i tre år.

– Jeg synger alt, både latino og operetter. Elvis Presley, Barry Manilov og Frank Sinatra, forteller han.

ALT ER LOV
71-åringen er et oppkomme av kreativitet og den tidligere platearbeideren, som også har gått interiørarkitektskole, har designet sitt hjem ned til minste detalj.

– Det siste jeg har laget er et maleri fra Mallorca som henger i stua, sier han men viser også fram det spesielle trappegelenderet, i smijern, inne i huset. Det har en klapperslange bak og kobraslange foran.

– Alt er lov i kunsten, kommenterer han.

– Jeg får bare ånden over meg, forklarer han mens han viser rundt i det bueformede huset med utsikt helt til Horten.

SPREKT
Fortsatt tar pensjonisten sangoppdrag i Norge. Ellers blir det jobbing på Mallorca. Formen holder han ikke bare med sangøving i garasjen.

– Jeg trener styrke tre ganger i uken, samt løper rundt 2,5 mil hver uke, sier firebarnsfaren som kunne gått for å være langt yngre.

– Jeg er alltid ladet, jeg tror ikke andre popsangere kjenner til den måten å synge på, da må man trene skala og sang, opplyser han.

I fjor var han og kona, gjennom 43 år, på Roma-tur.

– Da satte jeg i gang å synge "O sole mio", uten mikrofon, med et par tilfeldige gatemusikere, forteller han.

– Dette var musikk med kvalitet, utbrøt de etterpå. Du synger som oss, de godtok ikke helt at jeg var fra Norge, ler han.

– Folk strømmet til og heiv penger i hatten. Da gatemusikerne ønsket å dele pengene med meg, sa jeg at de bare kunne ta alt, sier han med en armbevegelse.