Kvinner langt hjemmefra

Teater for voksne. Brageteatret spilte voksenteater for første gang med gjestespillet «Til Noreg der kjærleik ventar». FOTO: det norske teatret

Teater for voksne. Brageteatret spilte voksenteater for første gang med gjestespillet «Til Noreg der kjærleik ventar». FOTO: det norske teatret

Artikkelen er over 10 år gammel

Til Noreg der kjærleik ventar, gjestespill fra Mother Theatre i Brageteatret.

DEL

Sted: Brageteatret.

Med: Kavitha Aske, Elvira Michaeli, Dilek Carelius m.fl.

Publikum: 42.

Terningkast: 5.

De er fra forskjellige verdensdeler, er i forskjellige livsfaser og bærer med seg forskjellig bagasje både billedlig og bokstavelig talt.

Men to ting har de seks kvinnene på scenen til felles. De er ikke fra Norge, og det var kjærligheten som trakk dem opp til vår nordlige, lille utpost.

I forestillingen «Til Noreg der kjærleik ventar», forteller de sine historier med både sang, dans og egne personlige tekster.

Og sannelig viser det seg at de har ganske mye til felles. Både ensomhet, følelsen av ikke å være verdsatt og kulturkonflikter følger med i alles kofferter.

Forestillingen er totalteater på sitt beste. Marius Leknes Snekkevåg, eneste mann på scenen, danser seg rundt som både sønner, ektemenn, tollere og beilere. Og kvinnene er ikke dårligere. Spillestilen deres veksler med å være ekspressiv og rolig behersket. Kvinnene kommenterer hverandres historier, trykker hverandre ned som vaskehjelper med skyhøye utdannelser og spiller hverandres familiemedlemmer.

Det er ikke alltid så lett å henge med i den enkeltes livshistorie. Men det gjør ikke så mye. For isteden får vi biter fra bryllup, harde valg og vittige situasjoner.
Dessuten er historiene vakkert sydd sammen av regissør Cliff Moustache.

Etter denne forestillingen lurer jeg på to ting.

1. Hvorfor har jeg ikke sett disse kvinnene på en norsk scene før?

2. Når er neste gang Brageteatret viser teater for voksne?

Håper det blir snart.

Per Christian Selmer-Andersen

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags