En toppløs aktmodell og drammensmaleren Oddmund Raudberget er rammen rundt åpningen av Zorn-utstillingen i Galleri Oddvar Olsen.
Med en gammel bondeklokke, kubbestol og kandelaber var maleren og hans modell nesten som hentet ut fra Anders Zorns miljø i Mora på den svenske landsbygden. - Jeg synes hele settingen passer til Zorns bilder, sier Oddmund Raudberget, som ikke hadde noe imot å jobbe på utstilling.

Øverli
tapte
Det hadde heller ikke Ellen Charlotte Aulie (bildet), med over 100 modelltimer bak seg. Hun var mest spent på formiddagens opptaksprøve på teaterskolen.
Gallerieier Trond Olsen har bare fått positive reaksjoner på den uvanlige rammen rundt utstillingsåpningen. - Jeg kan ikke forstå at noen kan synes at dette er spekula.


tivt, men jeg var litt spent på om jeg hadde vært litt for dristig. Jeg har bare fått positiv respons.

meldinger, folk synes det er bra at noen finner på noe nytt, sier Trond Olsen.
Også kunsten vekker interesse langt utenfor Drammens grenser. Trond Olsen har fått mange telefoner fra samlere og vanlig kunstinteresserte foran åpningen i kveld. Det er 20 etsninger som henges opp for salg i pyramidegalleriet i Tollbugata. Arbeider som stammer fra en privat samling. - Zorns etsninger er berømte. Det er sjelden at så mange arbeider av Zorn samlet legges ut for salg, sier Trond Olsen.
Anders Zorn (1860-1920) blir betegnet som en av Europas dyktigste kunstnere. Hans varme og vakre kvinneakter og portretter av alt fra statsmenn til bøddelen i Siebenbürgen er nærmest blitt nordisk felleseie. Hyllet og anerkjent av sin samtid. Han tjente så gode penger på sin kunst at han ble regnet som en av Sveriges rikeste menn. Blaafarveværket hadde utstilling med Anders Zorn i 1990, og som det sto i katalogen den gang : Zorns berømte etsninger er vel verdt egne utstillinger.