Snadder + Alexander = sant

Alexander Aas er vant til å stå foran kamera og gi intervjuer. Det tok ikke lang tid før han ble komfortabel med rollen som programleder også.

Alexander Aas er vant til å stå foran kamera og gi intervjuer. Det tok ikke lang tid før han ble komfortabel med rollen som programleder også. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Alexander Aas drømmer om en egen restaurant, men først får han sitt eget kokkeprogram på dtTV.

DEL

Drammen: I en leilighet på toppen av hotellet på Union står Strømsgodset-kaptein Alexander Aas. Lett nervøs skal han for første gang spille inn program der han er hovedperson, programleder og kokk. Mat og vin er nemlig en lidenskap for fotballspilleren.

– Jeg trengte ikke tenke på det engang da jeg ble spurt om jeg ville lage kokkeprogram. Det virket kjempegøy, sier Alexander.

Gjennom åtte programmer får vi se han lage lekre treretters middager. Alexander har selv satt opp menyene til programmene, funnet vin som passer til, og vært hos lokale matprodusenter for å handle inn råvarer.

LES OGSÅ: SIF-kapteinen til grytene.

Matinteressen

Alexander har nærmest fått interessen for mat inn med morsmelken, men det var først da han flyttet for seg selv at interessen tok tak.

– Jeg flyttet for meg selv da jeg var nesten 18 år, og synes det var moro å lage mat fra bunnen og plukke ut råvarer. Men det var da jeg flyttet til Danmark at det virkelig skjøt fart. Der bodde jeg over en delikatessebutikk og lagde mer og mer mat selv, sier Alexander.

Inspirasjonen til menyene i heimen hentes fra forskjellige kokkeprogrammer, som Masterchef, og matsider på internett.

Sjekk ut dt sine matoppskrifter her

Ikke som hjemme

Leiligheten med utsikt både til Lier og Nedre Eiker begynner å bli helt klar for innspilling. Utstyr er båret inn og matvarer hentet.

Alexander skal straks merke at det å lage et kokkeprogram ikke er det samme som å stå på kjøkkenet hjemme og lage mat.

Kameramann Miles Heckendorn fra Catapult er nådeløs:

– Ok, kan du si det om igjen?

– Stopp, jeg skal bare få et nærbilde av at du kutter grønnsakene.

– Har du noen tips til det du holder på med nå? Seerne liker å få tips.

Det er strofer som går igjen fra kameramannen gjennom hele innspillingen. Den ferske programlederen ser ut til å være stresset over at timingen på maten ikke blir perfekt.

Likevel tar det ikke lang tid før arbeidsformen er en rutine og Alexander blir komfortabel med den rollen han plutselig befinner seg i.

– Det var litt uvant. Jeg er vant til å ha tre-fire baller i luften samtidig, men det blir litt vanskelig når man må stoppe opp hele tiden.

Nistepakke til alle

Når muligheten byr seg lager Alexander gjerne middag til lagkamerater og andre venner.

– Så fort det er frihelg finner jeg enten på noe med kjæresten eller venner. Da hender det jeg og noen andre kompiser, som også er interessert i mat, møtes og lager maten sammen, sier Alexander.

Når laget skal på treningsleir lager kapteinen like gjerne nistepakke til hele gjengen. Og det er det nok mange som setter pris på.

– Jeg vet at det er noen av dem som liker at jeg gjør det, og da gleder det meg også, sier han ydmykt.

Også under innspillingen kom tre av lagkameratene innom. Lars Stubhaug, André Hanssen og Steffen Nystrøm fikk smake blant annet hjemmelaget blomkålsuppe og hamburger. Temaet for kvelden var «Guttekveld med sunn mat».

Egen restaurant?

Hovedpersonen hadde aldri tenkt tanken på å lage et matprogram før han fikk forespørselen fra Drammens Tidende. Han har derimot lekt med tanken på og åpne en egen restaurant.

– Hvis jeg skal åpne egen restaurant en gang, så tror jeg det er lurt å ha fagbrev som kokk først. Jeg har også tenkt på å jobbe som vinkelner, men det passer seg ikke ved siden av fotballen, sier Alexander.

Han legger til at det viktigste er å gjøre ferdig påbegynt bachelor i økonomi og administrasjon.

Premiere i går

«Snadder – med Alexander» hadde premiere på dt.no i går.

To av programmene skal sendes før sommerferien setter inn for fullt. I det første programmet grilles kongekrabbe, steinbitt og fruktspyd. Neste uke kan du se hvordan entrecôte tilberedes på grillen.

Her kan du lese ingredienser og fremgangsmåte til forretten: Kongekrabbe med avokadokrem

Her kan du lese ingredienser og fremgangsmåte til hovedretten: Steinbit i parmaskinke på seng av sommerkål

Her kan du lese ingredienser og fremgangsmåte til desserten: Fruktspyd med vaniljekesam

Har du noen oppskrifter og/eller matbilder du vil dele med dt. no-leserne? Legg dem inn på Mitt DT, og merk oppskriften med MAT. Da dukker den opp på dt.no/mat, og alle oppskriftene og bildeserien er med med i trekningen om et gavekort til 2000 kroner på Skutebrygga.

SE FØRSTE PROGRAM UNDER:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken