Bratterud er den første i Norden til avlegge eksamen i hammerklaver, noe hun har brukt to år på i konservatoriet i Haag i Nederland. Fra før har hun også ni år på musikkhøyskolen, hvor hun har avlagt en mastergrad.

Det er entreprenørbedriften Ticon fra Drammen som deler ut musikkstipendet til unge og talentfulle sangere og instrumentalister. Drammens Tidende møtte vinneren i foajeen på Drammens Teater.

Søkt flere ganger

Per Brudevoll, tidligere styreleder i Byorkesteret og formann i operakomiteen, sitter i tildelingskomiteen for Ticonstipendet, og synes ikke det var noe lett oppgave å utrope årets vinner.

- Det var utrolig mange kvalifiserte søkere, men Christina har søkt flere ganger tidligere og vært i finalen flere ganger. Denne gangen var det meget godt fortjent at hun vant. Det er ikke mange som kan traktere et hammerklaver, men det kan altså Christina. Jeg gleder meg på hennes vegne, skryter Brudevoll.

Hammerklaver til 250 000,-

Christina Bratterud vet godt hva hun skal benytte stipendet til, i fjor kjøpte hun nemlig et spesialbestilt hammerklaver til 250.000 kroner - en kopi fra 1810.

- Pengene er nok allerede brukt opp ja, ler hun, og fortsetter:

- Dette er utrolig hyggelig når jeg vet hvor mange flinke kandidater det er fra Buskerud, så det er ingen selvfølge at jeg får stipendiet. Men jeg ser på det som en anerkjennelse fra musikklivet i området, noe jeg setter veldig stor pris på.

Nye prosjekter

Bratterud er nå bosatt i Asker, og har ikke fremtidsplanene spikret enda.

- Det er en del løse tråder, men jeg har noen ideer om prosjekter jeg skal starte med. I tillegg håper jeg å kunne kombinere undervisning med egne konserter og solooppdrag, sier hun.

- Det spørs nå om jeg i tillegg skal begynne med barokktrambone som ny hobby, avslører Christina med glimt i øyet. Hun har søkt på en musikkstilling som hun snart får svar på, og i oktober drar hun til Enland for å spille på to prisvinnerkonserter.