Premiere: DRM Klikk – «Drammen»

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Gruppa er ute med ny låt til hyllest for Drammen.

DEL

«Drammen er by, plassen vi er fra, paradis på jord, plassen å værra».

I dag slapp DRM Klikk ny låt, med musikkvideo, «Drammen». Låten er fra den tredje plata deres, «Tre», som slippes på Union Scene 9. desember.

LES OGSÅ: Ormstunges «hjem» på godt og vondt

Hjem til Drammen

Det er flere år siden gutta i DRM Klikk bodde i Drammen, men de har ikke glemt hvor de kommer fra.

– Alle vi gutta er fra Drammen og Drammens-distriktet, men nå har vi bodd utenbys en del år. Så dette er en hyllest til byen, en ordentlig ode til stedet vi er fra og elsker, sier Jørgen Eskerud, bedre kjent som rapperen Ormstunge.

Eskerud føler at de har klart å fange stemningen i Drammen i både låten og musikkvideoen, og gruppa håper at de som er i og fra Drammen skal få lyst til å bli eller flytte tilbake når de hører låten.

– Låten skal treffe din indre drammenser, ler rapperen.

LES OGSÅ: Oppgjør med apatien

Gjengrodde stier

Eskerud forteller at selv om de har laget sanger om Drammen før, så er denne annerledes. Det at de nå bor er i Oslo gjør at låten får en ny dimensjon, den blir mer melankolsk.

– Drammen er jo byen vår, men på samme tid begynner det å bli en del gjengrodde stier, da det er flere år siden vi faktisk bodde i byen. Låten blir kanskje litt melankolsk. Det er bare kjærlighet i låten, litt melankoli og mest god stemning, sier Eskerud.

Fredrik Stenbro, kjent som Phreske Phred, skryter av Drammen og synes at byen har blitt utrolig flott. Han er også utrolig fornøyd med ugang-prosjektet. Han forteller også at gutta begynner å lengte hjem og at han selv begynner å tenke seg tilbake til gamle trakter.

Jørgen Eskerud er stolt av å være drammenser og legger ikke skjul på det.

Jørgen Eskerud er stolt av å være drammenser og legger ikke skjul på det. Foto:

LES OGSÅ: Se alle bildene fra Ugang-prosjektet

Representerer Drammen

– Du representerer det stedet du kommer fra og det har vi gjort i alle år. Vi er stolte og veldig lite flaue over at vi er fra Drammen. Vi bruker også drammensdialekten for det den er verdt i tekstene våre. Drammen har vært og er et meget viktig sted for oss, sier Eskerud.

LES OGSÅ: Nå blir det jul med Kalas i Drammen

Jobbet lenge

På tidligere plater har DRM Klikk stort sett stått for tekst, men denne gang har de produsert over halve plata selv.  De har jobbet med albumet i rundt tre år og låten «Drammen» tok rundt ett.

– Det har tatt litt tid og vi måtte ha video. Det var viktig at vi  gjorde en ordentlig jobb da vi laget en hyllest til Drammen og hadde med selveste Rune Marthinsen på refrenget, sier Stenbro.

Musikkvideoen viser alt fra Konnerud til Lier og flere landemerker i Drammen. Carl Fredrik Melle, som blant annet hadde regi for videoen, brukte drone for å få til flere av landskapsbildene.

– Ingenting fanger en by så godt som en drone. Alle ser byen hver dag, men å se Drammen ovenfra er det nok ikke så mange som har gjort, sier Melle.

Rune Marthinsen synger refrenget i den nye låten til DRM Klikk

Rune Marthinsen synger refrenget i den nye låten til DRM Klikk Foto:

Rapperne hadde også med «C-lagets» egen Rune Marthinsen, som selv har vært med på å lage flere slagere som  «Godset fra Drammen» og «Gamle Gress». Marthinsen syntes det var utrolig gøy å være med på låten til DRM Klikk, men har ingen planer om å bli hiphop-artist med det første. 

– Gutta var utrolig hyggelige og det var veldig moro og være med, men jeg har ingen ambisjoner om å bli rapper, ler Marthinsen.

DRM Klikk

  • Raptrio fra Drammen med base i Oslo.
  • Består av Jørgen Eskerud (Ormstunge), Ole Onsøyen (Ole O) og Fredrik Stenbro (Phreske Phred).
  • Tidligere kjent for albumene «ÆØÅ» (2011) og «Ord» (2013).
  • Aktuelle med låta «Drammen» og albumet «Tre».

 

Artikkeltags