Working Class Hero slipper headlineren: – Dette er det største bandet som har spilt på festivalen noen gang

TREKKPLASTERET: Den svenske jentegruppa First Aid Kit, som spiller folkemusikk/country/americana, er hedlineren på årets Working Class Hero-festival i Drammen. Festivalen arrangeres  på Union Brygge 15. juni. Her fra en konsert på Frankfurt am Main i Tyskland.

TREKKPLASTERET: Den svenske jentegruppa First Aid Kit, som spiller folkemusikk/country/americana, er hedlineren på årets Working Class Hero-festival i Drammen. Festivalen arrangeres på Union Brygge 15. juni. Her fra en konsert på Frankfurt am Main i Tyskland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De svenske søstrene i First Aid Kit spiller på Working Class Hero-festivalen i Drammen.

DEL

DRAMMEN: First Aid Kit er headlineren på festivalen, som går av stabelen 15. juni på Union brygge.

– First Aid Kit er uten tvil det største bandet som har spilt på Working Class Hero (WCH) opp gjennom festivalens historie. Jeg vil også si det er det største bandet som har spilt i Drammen på en god stund. Sist First Aid Kit spilte i Norge solgte de ut Oslo Spektrum.  Vi er veldig stolte over å få dem til Working Class Hero-festivalen, sier styreleder Christian Selvig til Drammens Tidende.

Fist Aid Kit er en svensk folkemusikk/country/americana-gruppe som består av søstrene Johanna og Klara Söderberg. Duoen har holdt på i over ti år, og har blitt omtalt som «den beste svenske popgruppa siden ABBA»

– Vi ville ha First Aid Kit som headliner fordi de passer godt inn i festivalens profil og i programmet for øvrig. Bandet har høstet god omtale hele tida mens de har holdt på. De slapp ei ny plate i fjor høst, som omtrent bare fikk femmere og seksere av musikkanmelderne.  Vi ville booke en headliner som favnet bredere enn menn på 40 pluss, sier Selvig med et smil.

Comeback på 20-årsdagen

Working Class Hero gjør comback i år, hele 20 år etter at første festival ble arrangert. Det skjer etter to års opphold. I 2017 ble festivalen avlyst på grunn av sviktende billettsalg, og i fjor valgte arrangørene å ikke ha festival. Comebacket skjer på nytt sted – og med nytt festivalstyre.

Selvig forteller at prosessen med å få booket First Aid Kit har vært litt tung. Hovedgrunnen til det er at bandets management holder til i Los Angeles i USA.

– Det har i alle fall vært en ganske tidkrevende prosess, sånn er det gjerne når man skal booke utenlandske band. Det har ikke vært noen uoverensstemmelser mellom oss, men kommunikasjonen tar lengre tid når man må ta hensyn til tidsforskjeller, sier Selvig.

I forrige uke avslørte arrangørene mange av de andre artistene som skal spille på årets festival.

Unni Wilhelmsen åpner det hele lørdag formiddag, deretter skal følgende artister vise seg fram for drammenspublikummet: det lokale rockebandet Konger og Keisere, Vårin, rockebandet Blomst, popartist Amanda Tenfjord og rockeren Audun Ropstad. 

Selvig utelukker ikke at festivalen kommer til å slippe flere artister på et senere tidspunkt.

- KONGEBOOKING: - Årets headliner er en kongebooking som vi har jobbet lenge med, sa Christian Selvig (t.v.) i forrige uke, da WCH lanserte mange av festivalens andre artister. Til høyre står Kyrre Haakaas, promoansvarlig for festivalen.

- KONGEBOOKING: - Årets headliner er en kongebooking som vi har jobbet lenge med, sa Christian Selvig (t.v.) i forrige uke, da WCH lanserte mange av festivalens andre artister. Til høyre står Kyrre Haakaas, promoansvarlig for festivalen. Foto:

LES OGSÅ:  Deler ut 1,9 mill. til Buskerud-festivaler

Eneste konsert på Østlandet i år

Skal vi tro Selvig er Working Class Hero-festivalen en ganske unik sjanse til å se den svenske gruppa i aksjon i år. I fall hvis man bor på Østlandet. Drammen er nemlig det eneste stedet gruppa spiller her i landsdelen i år. Ellers skal vi vise fram musikken sin på Pstereo i Trondheim, Bergenfest og på Beitostølen.

– Vi er også ganske alene i hele Skandinavia om å ha First Aid Kit i år.

Selvig er sikker på at det vil gå langt bedre med årets festival enn med festivalen i 2017 – og en del tidligere år.

– Billettsalget til nå har gått rimelig greit. Jeg forventer at det vil skyte fart i dag, siden vi lanserer First Aid Kit som headliner. Jeg er rimelig overbevist om at vi kommer til å selge ut festivalen i år, sier han med et smil.

– Vi selger early bird-billetter, altså rabatterte billetter, fram til i alle fall påsken, legger han til.

Festivalen arrangeres på parkeringsplassen mellom Brodahlsbygget og Glitre Energi, og på taket på Gummibaren og Cafe Grua. Området har plass til 4000 personer, ifølge Selvig. Det blir også konserter fredag 14. og søndag 16. juni. Fredag blir det Working Class Ung, konserter spesielt for ungdom – med gratis inngang. Søndag blir det Working Class Kids.

NYTT FESTIVALOMRÅDE: Illustrasjon av årets festivalområde på Brodahls-tomta, mellom Brodahls-bygget og Glitre Energi.

NYTT FESTIVALOMRÅDE: Illustrasjon av årets festivalområde på Brodahls-tomta, mellom Brodahls-bygget og Glitre Energi. Foto:

LES OGSÅ: Linnea Dale gjør Donkeyboy-comeback

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken