Nils Bech skal spille på Roskilde

FESTIVALSOMMER: Nils Bech blir å se på flere festivaler i sommer, blant annet Roskilde og Øya.

FESTIVALSOMMER: Nils Bech blir å se på flere festivaler i sommer, blant annet Roskilde og Øya. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Electronica-artisten som ble almennkjent etter SKAM-opptreden står i sommer på Nordens største festival.

DEL

VIKERSUND: Plateslipp, SKAM-suksess og Spellemann-nominasjon. Nils Bech har det siste året mange bragder bak seg. Nå ser han fram mot festival-sommeren.

LES OGSÅ: Drammenser med festivalsuksess

Returnerer til Roskilde

I 2013 opptrådte Bech på den danske festivalen, og i sommer kommer han tilbake.

– Det er ingenting som er verre enn å bli invitert til et sted en gang, og aldri igjen. At jeg ble invitert i år betyr kanskje at det gikk bra første gangen også. Da jeg var der sist var det en veldig fin opplevelse, sier artisten.

Forrige gang fikk han ikke med seg noe av festivalen, men det håper han at han gjør i år. Blant artistene som er booket foreløpig er Foo Fighters, The Weeknd og Blink-182. Men det er lillesøsteren til Beyoncé, Solange Knowles, Bech ser mest fram til. Men noe festival-menneske er han ikke.

– Nei, overhodet ikke. Jeg går egentlig ikke så mye på konserter. Hvis jeg går for å høre på andre artister, så er det jobb. Jeg sitter og analyser musikken og det sceniske, og får ikke slappet av, sier Bech.

Og å sove i telt er han ikke noe fan av.

– Jeg føler jeg har blitt for gammel for det, sier han og ler.

LES OGSÅ:

Gikk viralt i Danmark

Bechs tolkning av «O helga natt», som han sang i serien SKAM, er blitt spilt av 1,5 millioner ganger på Spotify. Den fikk massiv oppmerksomhet i Norge, men også i resten av Skandinavia.

– Jeg merker at det er en ganske mye større interesse, spesielt i Danmark og Sverige. I Skandinavia merker man det veldig, «O helga natt» var på topp 50 viralt-lista på Sporify i Danmark, sier Bech.

Han synes det bare er positivt å bli forbundet med SKAM, og er stolt av bidraget sitt.

– Jeg fikk lov til å gjøre det på min måte, og det er veldig positivt at det er i en serie som jeg liker veldig godt selv, sier han.

LES OGSÅ: Samler mikrobryggerier i egen festival

Festivalsommer

Også Øyafestivalen får besøk av Vikersund-artisten, og Bech forteller at det muligens er den festivalen han gleder seg mest til.

– Det er selvsagt noe eget med Øyafestivalen. Det er så mange man kjenner som kommer. Også bor jeg jo på Tøyen, så slipper i hvert fall å sove i telt. Det tar fem minutter å tusle hjem, sier han og ler.

Bech skal også gjeste flere andre festivaler, blant annet i England. Han forteller at det er annerledes å opptre på festival, fordi det ligger en helt annen stemning over arrangementet.

– Folk går inn i en sånn sone, de har satt av tid over flere dager på å høre musikk og ha det gøy med venner. Man går inn i festivalmodus, og de fleste er i veldig godt humør. Folk blir veldig konsentrert og fokusert. Det er veldig fint, sier han.

LES OGSÅ: Kenneth lager sin helt egen festival

Artikkeltags