Nils Gaups nye filmyndling er fra Drammen

Nina Yndis sammen med regissør Nils Gaup minutter før førpremieren på Glassdukkene. Gaup var strålende fornøyd med drammensjentas filmdebut, og vil gjerne jobbe med henne igjen.

Nina Yndis sammen med regissør Nils Gaup minutter før førpremieren på Glassdukkene. Gaup var strålende fornøyd med drammensjentas filmdebut, og vil gjerne jobbe med henne igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Torsdag var det dags. Da gikk startskuddet for resten av filmkarrieren til debutant Nina Yndis. På rød løper, selvfølgelig.

DEL

OSLO/DRAMMEN: Nina Yndis innrømmer det gjerne. Hun er skikkelig spent. Er nervøs og urolig i kroppen.

– Jeg er så selvkritisk, så jeg gruer meg. Det blir rart å se seg selv, sier hun.

Drammensjenta spiller karakteren Lisa Beck i filmen som er basert på Jorun Thørrings roman Glassdukkene.

Det er en time til filmen skal vises. Faklene brenner utenfor Victoria kino, den røde løperen er nykostet og produsent Tomas Backström prøver å holde hodet kaldt før alle gjestene dukker opp.

Actionfylt

Etter hvert kommer festkledde kjendiser, forfatteren, regissøren og noen andre kjendiser – som for eksempel Aksel Hennie og Tom Haug.

Gjensynsgleden blant mange er stor. Det klemmes og hilses, på norsk, svensk og engelsk.

Regissør Nils Gaup tar den røde løperen med et par kjappe skritt, mens hovedperson Stig Henrik Hoff, som spiller kriminaletterforsker Aslak Eira, gestikulerer, prater og ler så det høres. Han smiler storfornøyd i tredagersskjegget da han flankeres av forfatter Thørring og drammens nye filmstjerne Nina Yndis.

Det er kun minutter til den nordnorske naturen brettes ut over lerretet og Nina Yndis som Lisa Beck løper livredd gjennom skogen på flukt fra gjerningsmannen.

– De actionfylte scenene var kjempegøy å gjøre. Det var en utfordring, smiler Yndis.

Filmingen foregikk i og utenfor Tromsø i september og oktober.

LES OGSÅ: Talentfabrikk i scenekunsten

Stjerne

– Jeg fikk prestasjonsangst da jeg møtte regissør Nils Gaup første gang, men han er jo veldig hyggelig. Han vet hva han vil ha og vet hva han gjør, forteller hun og fortsetter:

– Men Stig Henrik Hoff skapte alltid liv på settet. Det gjorde det lettere å slappe av.

Et halv år er gått siden opptak, og i går var Yndis en av stjerneskuddene Nils Gaup mer enn gjerne kastet glans over før filmen skulle vises.

– Hun er stjerna mi. Vi kommer helt klart til å se mer av henne, sier Gaup.

Det samme håper 22 åringen, som for tiden studerer musikalteater i Glasgow.

– Jeg håper jo dette er en åpning for meg for videre jobb. Drømmen er jo å kunne leve av å jobbe med både film og teater uten å måtte ta andre jobber. Men man skal ha litt flaks.

LES OGSÅ: Drammens nye filmstjerneskudd

Se traileren til Glassdukkene her.

Andre saker på dt.no:

Stjal masse sølvtøy og smykker

Nå kommer gråværet

Jente (20) skal ha blitt slått, lugget og kontrollert av faren i 12 år

Artikkeltags