Ny rap-gruppe i Drammen

Jørgen Eskerud, en av rapperne i DRM. ARKIVFOTO.

Jørgen Eskerud, en av rapperne i DRM. ARKIVFOTO.

Artikkelen er over 8 år gammel

Tre drammensere har startet en ny rapgruppe i Drammen. DRM mimrer om hjembyen på 90-tallet.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRM er en rapgruppe bestående av 3 medlemmer med djupe røtter i Drammensregionen. Ormstunge, Phreske Phred og Ole O er ingen nykommere på den norske hiphopscena.

Gutta har siden midten av 90-tallet vandra rundt i undergrunnen, observert og bidratt - både på egenhånd, og i forskjellige andre konstellasjoner. Nå har de samla kreftene i et kollektiv som satser helt og holdent på et sjelfullt, røft hiphopsound.


Hør hele intervjuet med DRM, og musikalske smakebiter fra deres EP her

Norsk rap

Sjangeren har siden starten av mange blitt forbundet med halvflaue rim om pizzafyll, spesialskrevne låter til julebordet eller fornorskning av et allerede eksisterende amerikansk image. Sånn er det ikke lenger. Sjangeren begynner å bli voksen, det samme gjør en rekke av utøverne.

DRM tar norskspråkelig rap på alvor, og går tilbake til røttene lydmessig. Reinspikka hiphop.

DRM er nå klare med konsept-ep´en ”Gammaldags”.

- Musikksjangeren har forandret seg masse de siste årene, dette er nostalgi fra sjangerens gullalder på 90-tallet, forteller DRM til Kanal1.

Nostalgi

Gutta boltrer seg over seks gjennomførte spor. Det er mye nostalgi og heimstaddiktning i tematikken, utover det er rimstruktur og rapferdigheter i fokus. ”Sound fra 1995 – rim fra 2015”.

Beatsa er levert av Lasey, Remy beats og Marshtini, alle tre dyktige produsenter som er godt i gang med å opparbeide seg et rykte i norsk hiphops undergrunn.

For øvrig leverer den gamle ringreven Xeche beaten på låta ”Sirkus” – en låt der gutta sier akkurat hva de mener om retningen en del norske acts har tatt de siste par åra.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags