De formelig gløder på de svartmalte veggene av de nye arbeidene drammenskunstneren viser i Galleri Brunner-Bank. I varme farger, bygd opp i ruter. Med skrift, tegn og et hode fra en av Leonardo Da Vincis klassiske skulpturer.
-Jeg har lenge syslet med tanken om å flette inn et element som var kjent. En blanding av det abstrakte kunstspråket med et figurativt element. Jeg har ikke lest "Da Vinci-koden", men ble fascinert av tittelen. I utstillingen på Kongsberg beveget jeg meg i et indre landskap, bilder bygd opp som en rebus eller en labyrint. Tittelen "Da Vinci-koden" gled så lett inn i meg, forklarer Ragnar Sten omgitt av sine 19 bilder i utstillingen han enkelt og greit har kalt "Nye arbeider i et sort rom".

STEINTAVLE. Ragnar Sten har kombinert ulike teknikker og materialer i sine nye collager og malerier. Maling, sparkel, kartongbiter. Noen av bildene minner om steintavler. Et av arbeidene heter også "Steintavle".
-Helt siden jeg debuterte i 1973 har jeg benyttet meg av brevformer, tegn og skrift i stein. Nå er det kommet tilbake. Ringen er sluttet, og på den veien har jeg lært masse jeg nå kan bruke i andre sammenhenger, sier Ragnar Sten.

INTENST. Det har vært intense og lange arbeidsdager i atelieret fram mot utstillingsåpningen 19. oktober.
-Jeg har arbeidet med denne utstillingen helt siden vi gjorde avtalen for ett år siden. Det er lenge siden jeg har hatt en separatutstilling hvor jeg har nedlagt så mye tankearbeid. Dette er så nytt for meg, det var nesten litt vondt å få det opp på veggen. Var spent på hvordan bildene ville ta seg ut på de sorte veggene. Det ble overraskende bra, de sorte veggene fremhever bildene. Får bare håpe at det kommer noen og ser på dem, sier Ragnar Sten foran sitt første møte med det intime galleriet i Schwenckegata, en trapp ned fra kaffebaren Coffee Annan. Der henger utstillingen til 16. november.